”Adalet Cameron’un DNA’sında yok”

Independent gazetesi, ana muhalefet İşçi Partisi’nin lideri Ed Miliband’in Başbakan David Cameron’u hedef alan sözlerini manşetine taşıdı.

Başbakan’ı ”nüfusun ayrıcalıklı, güçlü ve zengin yüzde birlik kesimini koruyup kollarken, kalan yüzde 99’luk kesimi yüzüstü bırakmakla” suçlayan Miliband, ”Adalet Cameron’un DNA’sında yok. Daha adil bir kapitalizm için mücadele de umrunda değil” diye eleştirdir.

İşçi Partisi lideri, geçen ay partisinin konferansında da çıkar gruplarıyla mücadele etme vaadinde bulunmuştu.

Danışmanları Miliband’in açıklamalarının ”bir sınıf savaşı başlatmak” anlamına gelmediğini aktarırken; ”özellikle altı büyük enerji şirketiyle, medya devi Murdoch’un nüfuzlarını kırmamasını, ayrıca üst düzey şirket yöneticilerinin ödemeleri konusunda şeffaflık için çaba harcamamasını” Başbakan’ın eleştirilen icraatı arasında sayıyorlar.

Başyazısında Miliband’in çıkışını değerlendiren gazete, muhalefet liderinin Londra’yı işgal eylemleri ışığında yaptığı açıklamalarında dile getirdiği ”toplumdaki eşitsizliklerin onlarca yıldır olmadığı kadar yoğun bir şekilde sorunların odağına yerleştiği” sözlerinde haklı olduğunu, ama çözüm yolları konusunda daha fazla ayrıntı vermesi gerektiğini vurguluyor.

FOTOĞRAF: İngiltere’de ana muhalefet İşçi Partisi’nin lideri Ed Miliband

839210cookie-check”Adalet Cameron’un DNA’sında yok”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.