Adalet Komisyonu 301’i görüşüyor

Adalet Komisyonu, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya başkanlığında toplandı.      Toplantı, Adalet Komisyonunun yerinin küçük olmasın nedeniyle Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantı salonunda yapılıyor.


GÖRÜŞMELER TARTIŞMALI BAŞLADI


Tartışmalaı başlayan toplantıda Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya, gazetecilerin görüntü almasından sonra kameramanları dışarı davet etti. Buna CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe karşı çıkarak, bu uygulamanın antidemokratik olduğunu, basının görüşmeleri sonuna kadar izleme hakkı bulunduğunu söyledi. 


MHP Konya Milletvekili Faruk Bal da ”Neden çekiniyorsunuz? Bütün Türk Milletinin burada Türklüğe ve Cumhuriyete hakaretin nasıl serbest bırakıldığını öğrenme hakkı var” dedi. 


Bu sırada, gazetecilere müdahale ederek dışarı çıkarmak isteyen bir polis memuru, muhalefet milletvekilleri tarafından tartaklanarak dışarı çıkarıldı. 


Bunun üzerine Komisyon Başkanı İyimaya, güvenlik görevlilerini dışarı davet ederken, Komisyonda geleneğin görüntü alınmasından sonra kameraların dışarı çıkması olduğunu söyledi. 


MHP’li milletvekilleri ise ”Ne geleneği? Bütün Türk geleneğini yıktınız. Bundan mı utanıyorsunuz?” diye bağırdılar. 


Foto muhabirleri ve kameramanlar görüntü almaya devam ederken, muhalefet milletvekilleri kameramanların dışarı çıkarılıp çıkarılmayacağının tartışmaya açılmasını istedi. 


Kameraman ve foto muhabirlerinin dışarıya çıkarılmasının ardından, TCK’nın 301 ile 305. maddelerinde değişiklik öngören teklifin görüşmelerine başlandı. 
 

1058190cookie-checkAdalet Komisyonu 301’i görüşüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.