‘Adalet Yürüyüşü’ 7. gününde devam ediyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ 7. gününde.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde, partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması sonrası başlatılan “Adalet Yürüyüşü” 7. gününde.  Parti yetkilileri, yürüyüşe günde en az 2 bin kişinin daha katıldığı bilgisini verdi. Yürüyüşün 7’nci günü, (21 Haziran 2017) saat 08.30’da Ankara-Bolu il sınırındaki Yayla Mokamp Tesisleri’nden başladı.

Geride bırakılan altı gün boyunca çok sayıda siyasetçi, sanatçı ve vatandaş “adalet yürüyüşü”ne destek verdi. 25 gün sürmesi planlanan 432 kilometrelik yürüyüşte, toplam 97 kilometre yol katedildi.

09:0 – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü 7. gününe Yayla Mokamp Tesisleri’nden başladı.

AYRINTILAR GELİYOR…

‘Adalet Yürüyüşü’nün 7’nci gününe, Ergenekon ve Balyoz davalarının mağduru olan emekli komutanlar da katıldı. Yürüyüşte ‘Amirallere Suikast’ soruşturması sırasında ikinci kez tutuklama kararı çıkarılmasının ardından intihar eden Yarbay Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar, Balyoz davası mağdurlarından emekli Kurmay Albay Ali Türkşen, emekli Tümamiral Fikret Güneş, emekli Kurmay Albay Bora Serdar ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın kurmay başkanıyken kumpas davalarına tepki olarak istifa eden emekli Koramiral Atilla Kezek gibi isimler yer aldı.

Öte yandan ‘Adalet Yürüyüşü’nün 7’nci gününe, Manisa’nın Soma İlçesi’nde, 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden maden işçilerinin yakınları da katıldı. İşçi yakınları, başlarına taktığı sarı baretlerle yürüdü.

BİRLİKTE PANKART TAŞIDILAR

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve kumpas davalarının mağdurları, yan yana ve yürüyüş kortejinin en önünde bulunurken, aynı davalar sırasında hayatını kaybeden Ali Tatar, Murat Özenalp ve Cem Aziz Çakmak’ın fotoğraflarının bulunduğu bir pankartı da birlikte taşıdı.

Geniş güvenlik önlemleri altında devam eden yürüyüşe, çok sayıda milletvekiliyle Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen parti örgütleri de katıldı.

2100340cookie-check‘Adalet Yürüyüşü’ 7. gününde devam ediyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.