‘Adalet Yürüyüşü’nde 9. gün öncesinde “Berberoğlu” açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nün 9. gününde.

Sağanak yağmur ve fırtına altında geçen tarihi yürüyüşün dünkü etabı Bolu’daki Mengen Sapağı’nda sona erdi.  15 Haziran Perşembe günü Ankara Güvenpark’tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, dokuzuncu gününde de İstanbul’a doğru yürüyüşüne devam ediyor.

‘Adalet Yürüyüşü’ne Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından destek gelirken, Kılıçdaroğlu’nun yürüyüş güzergahında karşılaştığı vatandaşlardan da olumlu tepkiler aldığı görülüyor.

25 gün sürecek 432 kilometrelik yürüyüşün sekiz günü geride kaldı. Yürüyüşün dünkü etabının son bölümü yoğun yağmur ve fırtına altında geçti. Kortej Bolu’daki Mengen Sapağı’nda sabahladı.

BERBEROĞLU İÇİN ANAYASA MAHKEMESİNE GİDİLİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Adalet Yürüyüşü’nün 9. günü öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Enis Berberoğlu için Anayasa Mahkemesi’ne başvurulacak” dedi.

Kılıçdaroğlu, Maltepe Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun avukatlarının bugün Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuracağını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Bu da önemli bir aşama. Umuyorum, adalet yerini bulmuş olur” dedi.

ABD’DEN “BERBEROĞLU” AÇIKLAMASI

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması hakkında konuştu.

DHA’nın haberine göre ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasıyla ilgili, “Türk hükümeti yetkililerinin kendileri gibi düşünmeyen kişileri hedef alma eğiliminden büyük endişe duyuyoruz” dedi.

Nauert başkent Washington’da düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasıyla ilgili bir soruya Nauert, “Hapse atılan muhalif politikacı ile ilgili hala bilgi toplamaya çalışıyoruz, dolaysı ile bu konuda söyleyecek çek yeni bir şey yok. Ancak gördüklerimiz, Türk hükümeti yetkililerinin giderek artan bir biçimde, bazı hükümet üyelerinin düşündüklerinden farklı düşünen kişileri hedef almasından büyük endişe duyuyoruz. Bu Türk hükümeti ile konuştuğumuz bir konu” şeklinde cevap verdi.

Nauert, “Türkiye’de 170’i aşkın gazeteci, bir düzineden fazla milletvekili cezaevinde. Çok sayıda medya kuruluşu kapatıldı. Yaklaşık bir yıldır olağanüstü hal uygulaması var. Şu anda Türk demokrasisine ilişkin genel görüşünüz nedir? Türkiye’yi hala demokratik bir ülke olarak görüyor musunuz?” sorusuna da “İlk noktaya, gazetecilerin hapse atılmasına ilişkin, ifade özgürlüğüne ilişkin onlarla konuşmayı sürdürüyoruz. Biz ifade ve basın özgürlüğüne inanıyoruz. Bazı konuşmalardan bazı uluslar, bazı liderler rahatsız olsa bile biz buna inanıyoruz. Onun için ABD, demokrasiyi güçlendiren ve korunması gereken bu özgürlükleri Türkiye’de de başka ülkelerde de teşvik etmeyi sürdürecek” dedi. Nauert, Türk hükümetini ifade özgürlüğüne, adil yargılamaya, yargı bağımsızlığına, insan haklarına ve temel özgürlüklere saygı göstermeye çağırmayı sürdürdüklerini de ekledi.

 

 

2100740cookie-check‘Adalet Yürüyüşü’nde 9. gün öncesinde “Berberoğlu” açıklaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.