Adalete ve devlete olan inancımız yok ediliyor!

KPSS’de kopya olayının mağduru olan yaklaşık 30 bin öğretmen adayından halka şikâyet mektubu. Öğretmen adaylarının ülke genelindeki bütün illerde ev ev dolaşarak dağıtmaya başladığı mektupta halka ‘bize sahip çıkın’ mesajı verilirken; ‘adalete ve devlete olan inancın yok edilmek istendiğine’ vurgu yapılıyor.

EVLERİ ZİYARET EDEREK SORUNLARINI ANLATIYORLAR

2010 yılında yapılan ve kopya çekildiği, soruların sınav öncesinde bazı kişilere sızdırıldığı iddialar üzerine iptal edilen ‘ikinci’ kısmı sonrasında mağdur olan öğretmen adayları, ‘halka açık mektup’ başlığıyla bir bildiri yayınlayarak, bütün ülke genelinde ev ev dolaşarak dağıtmaya başladı.

‘BİZE SAHİP ÇIKIN’

Söz konusu KPSS Sınavının iki kısımdan oluştuğu, ancak sadece ikinci kısmının iptal edildiği, oysaki birinci kısımda da kopya çekildiği vurgulanan mektupta, ‘Anacığım, Babacığım, Ağabeyim, Ablacığım ve Kardeşlerim’ şeklindeki ön seslenişle, “2010’da adaletin temsilcilerinin adaleti nasıl ayaklar altına aldığını bizden dinlemenizi ve bize sahip çıkmanızı istiyoruz” mesajı verildi.

HAKSIZLIKLAR İNTİHAR ETİRİYOR

Sınavın iki bölümünde de kopya çekildiği vurgulanan mektupta, 21 öğretmen adayı gencin, yapılan bu haksızlıklar karşısında bunalıma girerek intihar ettiği kaydedilerek; “Sınav sorularını çalan veya soruların dağıtıldığı kişilerin arkalarındaki anlam veremediğimiz destek, 7 aydır süren soruşturmayı sonuçsuz bırakmıştır. Kaldı ki Devlet Denetleme Kurulu(DDK), Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Savcılık devrede olduğu halde bu hırsızlar, okullara öğretmen olarak atanmış, hatta 4. maaşlarını bile almışlardır” deniliyor.

DEVLETE İNANCIMIZ YOK EDİLİYOR

Hükümetin, konu üzerine gerektiği şekilde gitmediği, hakkıyla çalışıp atanabilecek on binlerce öğretmen adayının görmezden gelindiğinin de belirtildiği mektupta, bu uygulama ve yaklaşımın ‘hukuka, adalete ve devlete olan inancı da yok etmekte olduğuna’ dikkat çekiliyor.

HIRSIZLARA KADRO VERİLEREK EĞİTİM KATLEDİLİYOR

Çeşitli iletişim araçlarıyla haberleşen Türkiye’nin 81 ilinden 30 bini aşkın öğretmen adayı olarak başka bir şoku da Milli Eğitim Bakanlığı’nın, her yıl yapılan Şubat atamalarının yapılmayacağına ilişkin açıklamasıyla yaşadıklarının kaydedildiği mektupta, “Halbuki MEB bünyesinde çalışan binlerce lise-ön lisans mezunu öğretmenlik yapmakta ve eğitim resmen hırsızlara da kadro verilerek katledilmektedir” ifadelerine yer verildi.

PARTİLER PROTESTO EDİLECEK

“Öğretmen duruşunu bozmayarak, aylardır mücadele eden bizler artık tükendik ve Anadolu insanının onurlu duruşuna ve sağduyusuna sığınarak mağduriyetimizi artık herkese duyurmaya karar verdik” denilen mektubun son kısmında ise, ülkenin her köşesinde bulunan 30 bini aşkın mağdur öğretmen adayları olarak, kendilerini görmezden gelen her partinin seçim mitinglerinin her ilde protesto edileceği de vurgulandı.

BAŞBAKAN’A ÇAĞRI

Haklarını alana kadar, haklı davalarını herkese anlatmaya ve mücadele etmeye kararlı olunduğu vurgulanan mektup, “Bizi duymayanlar, zor günümüzde yanımızda olmayanlar duysun! Bu mektubumuzu her kapıya bırakıp, haklı davamızı herkese anlatacağız. Sayın başbakanımız bizimle görüşene kadar da bu mektubu dağıtmaya devam edeceğiz” şeklinde tamamlanıyor.

1522910cookie-checkAdalete ve devlete olan inancımız yok ediliyor!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.