İşadamını kaçırma soruşturması sürüyor

TAK’ın aktardığı pabere göre; olayın zanlıları Orhan Özbayrak, İsmail Özbayrak, Yılmaz Özbayrak ve Niyazi Özbayrak öğle saatlerinde polisin yeni bir tutukluluk emri talebiyle Kıdemli Yargıç Ömer Güran huzuruna çıkarıldı.


İddia Makamı adına Savcı Ahmet Varol’un hazır bulunduğu duruşmada, Polis Çavuşu Ömür Dalkıran, daha önce alınan 7 günlük sürenin soruşturmanın tamamlanmasına yetmediğini, olaya dâhil 5. zanlının isminin tespit edildiğini, bugün soyadının belirleneceğini, olay yerinden emare olarak alınan 4 sigara izmaritinde yapılan DNA testi sonucunun beklendiğini anlatarak, tutukluk sürelerinin 4’er gün daha uzatılmasını istedi.


Tutukluluk istemine tüm zanlıların Avukatı Mustafa Şener itiraz etti. Mahkeme Başkanı Kıdemli Yargıç Ömer Güran, zanlıların avukatı Mustafa Şener’in itiraz ve sorgulamasından sonra yaptığı değerlendirmede, soruşturmanın selametten tamamlanabilmesi için tüm zanlıların 4’er gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.


OLAY NASIL OLMUŞTU


Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, polise, 26 Mart Pazartesi akşamı 4 kişi tarafından silah zoruyla kaçırıldığı, kendi aracıyla önce Turnalar köyüne, daha sonra da Kantara’ya götürüldüğü, söz konusu şahısların, Kantara’da kendisine 6 adet toplam 1 milyon 320 bin YTL’lik çek imzalattıkları, bu çekleri tahsil edememeleri halinde ise çocuğunu öldüreceklerini ve suçu kendisinin üzerine atacaklarını söyledikleri şikâyetinde bulunmuştu.  


Gürcafer’in bu şikâyet üzerine zanlılar polis tarafından tespit edilerek tutuklanmıştı.


FOTOĞRAF (Faruk Eskioğlu): Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer

698880cookie-checkİşadamını kaçırma soruşturması sürüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.