Adana Barosu: Feyzioğlu artık avukatları temsil etmemektedir

Ankara’dan dönen Adana Baro Başkanı Veli Küçük ve yönetim kurulu üyeleri, Adana Adliyesi önünde coşkuyla karşılandı.

Adana Barosu avukatları ile Emek ve Demokrasi Güçleri, Ankara’dan dönen Adana Baro Başkanı Veli Küçük ile yönetim kurulu üyelerini Adana Adliyesi Taş Bina önünde karşıladı. Coşkulu bir karşılamanın ardından konuşan Küçük, baro başkanlarının yolları kesilerek yaşadığı hukuksuzluğa Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun ortam hazırladığını ve sessiz kaldığını belirterek “Demokrasiye, hukuka elbette saygımız sonsuzdur ama bu davranışıyla Metin Feyzioğlu artık baroları, avukatları temsil etmemektedir ve meşruiyet sorunu doğmuştur” dedi.

“DAYATMADA ISRAR EDİLİRSE ANKARA’DA BÜYÜK BİR MİTİNG DÜZENLENECEK”
Ankara’da baro başkanları ile yaptıkları toplantıyı da aktaran Küçük, Avukatlık Kanunu’nda değişiklik yapılması konusundaki dayatmanın devam etmesi halinde Ankara’da büyük bir miting yapacaklarını ifade etti.

“BU BAŞARI TÜM YURTTAŞLARIN”
Kararlılığın, dayanışmanın ve mücadelenin kendilerini başarıya götürdüğünü ifade eden Küçük, “Bu başarı sadece bize ait değildir. Hukuksuzluğun yaşadığımız anda Türkiye’nin tüm illerinde adliye önlerinde, meslektaşlarımız, meslek odaları hassasiyet sahibi yurttaşlarımız bizleri yalnız bırakmadı” dedi.

Yürüyüşün tepeden inme, dayatmacı, zorba bakış açısıyla baroların, meslek odalarının teslim alınamayacağı sonucunu gösterdiğini ifade eden Küçük, “Baskıya, dayatmaya teslim olmayacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bir değişiklik olacaksa bu Baroların, TBB’nin yapacağı bir çalışma ile olabilir. Bunun dışındaki bir yaklaşım asla kabul etmeyeceğiz” diye konuştu. (Volkan Pekal / Evrensel Adana)

2427610cookie-checkAdana Barosu: Feyzioğlu artık avukatları temsil etmemektedir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.