ADD’de ihraç kavgası!

ADD Genel Merkezinin şube yöneticilerine tebliğ ettiği ihraç kararına itiraz eden Isparta şubesi yöneticileri kararı yargıya taşımaya hazırlanıyor. ADD’nin önceki Isparta şube başkanı Özyürek ihraç kararını siyasi bir karar olarak yorumlarken, ADD Genel Sekreter Yardımcısı Ersan Barkın ise siyasi bir yanının bulunmadığını savundu.

GENEL MERKEZ ISPARTA ŞUBESİ YÖNETİCİLERİNİ İHRAÇ ETTİ

ADD Genel Yönetim Kurulu’nun Isparta şubesi yöneticilerine ilettiği ihraç kararında, karara gerekçe olarak “GYK Üyesi Mehmet Pınar’a fiili saldırıda bulunmak, görevden alınan Şube eski başkanı Mahmut Özyürek ile ilgili GYK kararlarını hiçe saymak, ‘o yoksa biz de yokuz, hepimiz istifa ederiz’ biçiminde bildiri hazırlamak eylemlerinizden dolayı; şube yönetim kurulu üyeliğinden alınmanıza karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

ISPARTA ŞUBESİ YÖNETİCİLERİ SUÇLAMALARI REDDEDİYOR

Bu kararla birlikte ihraç edilen ADD Isparta Şubesi üyelerince genel merkeze gönderilen itiraz dilekçesinde, haklarındaki suçlamaların maddi dayanaktan yoksun olduğunu ve kararın hukuksuz olduğu ileri sürüldü. Savunlamarı alınmadan görevden alındığını öne süren şube üyeleri, kararın Anayasaya ve ilgili sözleşmelere aykırı olduğunu savundular. Genel merkezin, yasalara aykırı hareket etmeleri halinde şube yöneticilerini görevden alma yetkisinin “butanla malûl” bir yetki olduğunu iddia eden Isparta şubesi yöneticileri, dilekçelerinde kararın yok hükmünde bir işlem olduğunu öne sürdüler.

ESKİ İL BAŞKANI ÖZYÜREK: ‘ADD’Yİ DÖNÜŞTÜRME ÇABASI’

ADD Genel Merkezi’nin Isparta şubesi yöneticilerini ihracının gerekçelerinden biri olarak gösterilen derneğin eski Isparta Şube Başkanı Mahmut Özyürek, kararın ADD’yi dönüştürme çabalarının sonucu olduğunu öne sürdü. Isparta şubesi başkanlığını yürüttüğü dönemde Said Nursi’nin adının Barla beldesi girişindeki yol kavşağına yazılmasına ilişkin İl Genel Meslisi kararını yargıya taşıdıklarını anımsatan Özyürek, “bununla ilgili davanın görüleceği 20 Kasım 2012 gününden bir gün önce dernek genel merkezinden gece yarısı gönderilen mesajla dava açma yetkisinin elimden alındığına dair bilgilendirme yapıldı. Bu ihraç kararları bana göre ADD’yi kemalist köklerinden uzaklaştırarak dönüştürme çabalarının bir sonucudur” iddiasında bulundu.

‘SAİD NURSİ DAVALARINI BİRER BİRER KAYBETMEYE BAŞLADIK’

Genel merkezin sessiz kaldığı konularda Isparta şubesi olarak refleks gösterildiğini savunan Özyürek, “bu konulardaki basın açıklamalarımız genel merkezi rahatsız ediyor. Ayrıca şube başkanlığım dönemindeki Said Nursi içerikli basın açıklamalarından dolayı tarafıma açılan davaları birer birer kaybetme başladım. Bir davadan 6 ay hapis cezası aldım, halen devam eden bir başka davada ise 7 bin lira manevi tazminat talebiyle yargılanıyorum. Ancak Mahmut Özyürek olarak mücadelemi sürdüreceğim” diye konuştu.

ADD GENEL SEKRETER YARD. BARKIN: ‘KARARIN SİYASİ BİR YANI YOK’

Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan ADD Genel Sekreter Yardımcısı Ersan Barkın ise Isparta şubesiyle ilgili ihraç kararının siyasi bir yanı bulunmadığını belirterek, “şube eski başkanının gayriahlaki davranışları nedeniyle görevden alınmıştır. Öte yandan ikinci bir genel merkez gibi davranarak yapılan açıklamalarla ADD zora sokulmuştur. Ancak Isparta şubesi genel merkezin bu kararına aykırı olarak hareket ettiği için tüzük gereği ihraç kararı alınmıştır. İddia edildiği gibi kararın hiç bir siyasi yanı yoktur” görüşünü savundu.

GENEL MERKEZ RAPOR HAZIRLADI

Isparta şubesinin açtığı Said Nursi davasına genel merkez olarak destek verdiklerini ve arkasında durduklarını belirten Barkın, önceki şube başkanı Özyürek hakkındaki iddialar üzerine genel merkez tarafından görevlendirilen heyetin Isparta’da yaptığı görüşme ve incelemelerin ardından bir rapor hazırladığını kaydetti. Bu raporun ardından önceki şube başkanının ihraç edildiğini ifade eden Barkın, Özyürek’i konuyu siyasi zemine çekmekle ve ADD’nin hükmü şahsiyetini zora sokmakla suçladı.

1547960cookie-checkADD’de ihraç kavgası!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.