İADD’den 19 Mayıs Balosu

İngiltere ADD’li gençler kahvaltı sonunda Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudular. İngiltere ADD Başkanı Jale Özer de yaptığı konuşmada; İADD Gençlik Kolları’na hazırladıkları her projede yönetim olarak destek vereceklerini ve gençlerimizin bu azim ve mücadelesinin İngiltere’deki gençler için bir adres olacağını söyledi.

İADD Başkanı Jale Özer ve Başkan Yardımcısı Doğan Kemancı geçen cumartesi günü gençlerle kahvaltıda biraraya geldi. Kahvaltı sonrası, İADD Gençlik Kolları’nın yaptığı açıklama şöyle:

“Kurtuluş savaşımızın en önemli zaferlerinden biri olan 30 Ağustos kutlamalarıyla başlayıp, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının iptal edilmesi, okullardan andımızın okunmasının kaldırılma çalışmaları, şimdi de iklim şartları bahane edilerek 19 Mayıs kutlamalarının çok dar bir alanda yaptırılacağı haberleri biz yurt dışında yaşayan gençleri derinden yaralamış ve üzmüştür. Bununla da kalmayıp her Türk gencinin, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetnamesi olarak kabul etmesi gerektiği ‘Gençliğe Hitabe’nin okullardan kaldırılacağı haberleri hükümetin bakanları tarafından konuşulmaya başlanmıştır.

Son olarak da Sayın Başbakan AKP İstanbul Gençlik Kolları’nın toplantısına telekonferansla katılmış, burada Necip Fazıl Kısakürek’in şiirinden kısımlar okuyarak ‘dindar ve kindar bir gençlik’ istediğini çok açık bir şekilde belirtmiştir. Bizler Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yol haritası olan bilim ve aklın yoluna inanan, Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş ve onları korumak için her yerde ve her zaman bu konuda mücadele verecek olan Türk gençleri olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyor ve bu açıklamaları kınıyoruz.

Bu bağlamda, İngiltere’de yaşıyan Türk gençliğini bir araya getirmek ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlamak ve bu sene İngiltere ADD Gençlik Kolları olarak 19 Mayıs Balosu düzenlemek için çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz. Balomuz, 17 Mayıs 2012 Perşembe akşamı, 18.30-24.00 saatleri arasında Grand Palace’da gerçekleşecektir.”

19 Mayıs Balosu çalışmalarına katkı sunmak isteyen gençlerin Melissa Apaydın(07850 209917 e-posta:[email protected]) ve Serdar Kızıltan’dan (07769 312421 e-posta:[email protected]) ayrıntılı bilgi alabileceği açıklandı.

841120cookie-checkİADD’den 19 Mayıs Balosu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.