İADD’den ‘Sıcak Navale’ toplantısı

Sade Restourant’ta saat 11-15 arasında yapılan kahvaltılı toplantıyı kalabalık bir katılımcı izledi. Kitabın tanıtımını Denetim Kurulu üyesi Ayşe İşeri yaptı.

Abdullah Nihat Yılmaz’ın yeni kitabı olan Sıcak Nevale’de resim ve fotoğraf sergileri,edebiyat alanındaki gelişmeler,kültür eğitim alanındaki gelişmeler, kültür eğitim alanındaki etkinliklerin tanıtımı, yakın geçmişteki siyasal çıkışların yorumu, günümüzdeki siyasal baskılar tek tek ele alındı.

İADD açıklamasında şöyle denildi:

“Sıcak Nevale’nin önsözünü yazan ve denemeleri bir dizi portre çalışmalarıyla desenleyen eski İngiltere ADD Başkanı, ressam Kağan Güner ‘in değişiyle:
Abdullah Nihat Yılmaz bu kitabında ‘Şapkasız Teğmen’de olduğu gibi yine modernizmin büyük yürüyüşüne katkı koyarak devam ediyor. Ulusal kimlikten evrenselliğe, müjdeci bir geleceği betimleyen devrim inancıyla; modernist, sosyalist ve hücrelerine kadar ‘ulusalcı’ kimliğiyle… ‘Uralların Ötesi’ne bakıyor… Nereden mi bakıyor? Her yerden; Londra’dan, Ankara’dan, Madrid’ten, Paris’ten, Helsinki’den, Kalküta’dan, Moskova’dan ve Pekin’den…”

Sıcak Nevale kitabının satışından elde edilen gelir Abdullah Nihat Yılmaz tarafından Kağan Güner’in oğlu Temmuz Güner’e bağışlanacağı belirtildi.

849170cookie-checkİADD’den ‘Sıcak Navale’ toplantısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.