İADD'den sert açıklama

İADD Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Güner'in yaptığı açıklama aynen şöyle:


"Hakkâri, Şemdinli – Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü’ne bağlı Bayraktepe Karakolu’na, ABD yönetiminin koruması altındaki Kuzey Irak Barzani iktidarının topraklarından yönlenen 350 kişilik terörist milis gücünün saldırısına karşı savaşarak canlarını vermiş olan askerlerimizin yurtsever kişiliklerinin önünde saygıyla eğilirken askerlerimizin ailelerine, ulusumuza ve TSK’ya başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.


Basın açıklamalarının kuru laflara dönüştüğü, yaşamlarını terörle mücadeleye ve ulusal birliğe adamış emekli TSK mensuplarının, aydınlarımızın F Tipi cezaevlerine atıldığı günümüz koşullarında, yılbaşından beri 100 ün üzerinde Mehmetçiğin cenazeleri kaldırıldı. ABD basını Türk Ordusu’nun kayıplarının ABD’nin Irak’taki kayıplarının önüne geçtiğini yazmaya başladı. Askerlerimiz vatan savunmasında ve vatan hizmetinde canlarını verirken yetmiyor. Cumhurbaşkanı kendisini protesto eden göstericileri polise işaret ederek tutuklattırıyor. Yetmiyor. Cumhurbaşkanı Talabani ile sürdürülen ilişkileri kimsenin bozamayacağını açıklıyor. Yetmiyor. Askerlerimizin şehit edilmesinin şafağında Amerika’da Abdullah Gül ile Fethullah sofraları kuruluyor. Yetmiyor. Amerika ile ilişkilerimizin mükemmel olduğu ifade ediliyor. Yetmiyor. AB üyeliğimizin tek hedef olduğu açıklanıyor. Bütün bu açıklamaların toplandığı Atlantik ittifakı ile devam eden stratejik işbirliğimiz ve ortaklığımız yüzünden Mehmetçiklerimizi kaybediyoruz. Yapılan hiçbir resmi açıklama bu gerçeği değiştiremez. Vatanımız kendisine sahip çıkacak evlatlarını bekliyor.


TSK’nın karşı karşıya bulunduğu saldırıda ‘çözüm’adına üretilen Jandarma’nın içişlerine bağlanması ve Güneydoğu’daki güvenliğin askerin elinden alınması planlarına ayrıca dikkat çekiyoruz. ABD bölgede kendisi adına faaliyet yürütecek bir askeri güç oluşturma vakumu yaratmış durumda. Bu vakuma karşı durmanın biricik yolu Mustafa Kemal Atatürk’ün oluşturduğu bölge merkezli politikaların tekrar hayata geçirilmesi, bölgedeki feodalizmin yok edilerek toprak reformunun gerçekleştirilmesi, terör belasının sorumlusu Atlantik ittifakından çıkılması ve AB ile yapılan tüm anlaşmaların iptal edilmesidir.


Bu saptamanın hayata geçirilmesi elbetteki basın açıklamaları ile değil fakat ulusal anti emperyalist iradenin iktidarı ile gerçekleşecektir. Bilincimizi belirleyen Kemalist felsefenin yolunda vatanımızı korumak için canlarını feda eden askerlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz.


Saygılarımızla"


FOTOĞRAF: Kağan Güner

816070cookie-checkİADD'den sert açıklama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.