Çadır gitti, kavga bitmedi

Danıştay’ın aldığı kararın ardından Tekgıda-İş Sendikası’nın açıklaması doğrultusunda işçiler, Türk-İş Genel Merkezi çevresindeki çadırlarda bulunan malzemeleri topladılar. Daha sonra çadırlarını söken işçiler, arkadaşlarıyla çadırlarda hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler.

İşçiler, çevre temizliğini Çankaya Belediyesi ekipleriyle birlikte gerçekleştirdiler. İşçilerden bazılarının çadırlarını toplarken gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

TEKEL işçileri, öğle yemeklerini yedikten sonra Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ile esnafı da ziyaret ettiler.
Üzerinde ”Ankara halkına ve Sakarya esnafına desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” yazılı pankartın arkasında kortej oluşturarak Sakarya Caddesi’ni dolaşan işçiler, esnaf lehine de sloganlar attılar. Esnafa ve müşteriline karanfil dağıtan işçilere alkışlarla karşılık verildiği görüldü. İşçiler, çevrede güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polislerine de karanfil verdiler.

MUSTAFA TÜREL

Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, Türk-İş Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, TEKEL işçilerinin eyleminin bundan sonraki seyrine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eyleme destek veren kişi, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilere de teşekkür eden Türkel, ”AKP dışındaki partilere teşekkür ediyoruz” dedi.

Özelleştirme uygulamalarına tepki gösteren Türkel, ”özelleştirmenin yağma düzeni, talan olduğunu” savundu. Türkel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, sendikaların özelleştirmeye ilişkin söylediklerini saptırdığını iddia etti.

Eyleme, 15-20 gün mola vereceklerini belirten Türkel, 1 Nisan’da bin işçinin Ankara’ya gelip bir gece kalacaklarını bildirdi.
Türkel, ertesi gün belirledikleri eylem takvimini kamuoyuyla paylaşacaklarını belirterek, sendika olarak Türkiye’nin her yerinde her türlü eylemliliği serbest hale getireceklerini söyledi.

Mustafa Türkel, ”Buradan bir kez daha iktidar partisine söylüyoruz, bu süreci iyi kullansınlar. Çünkü Türkiye’nin neresinde olursa olsun iktidar partisi mensuplarının sokaklarda rahat gezmesine izin vermeyeceğiz. Bu sorun çözülmeden nerede olursa olsun Sayın bakanların, Sayın Başbakanın mitinglerinde, toplantılarında, her yerde Tekel işçisi olacaktır. Bunu asla akıllarından çıkarmasınlar” diye konuştu.

”Adam gibi, herkese örnek olacak bir demokrasi mücadelesi verdiklerini” söyleyen Türkel, ”Bilsinler ki 4/c gibi bir ucube çalışma hayatından kalkmadığı sürece biz bu mücadeleyi bırakmayacağız” dedi.

Türkel, konfederasyonların aldığı karar çerçevesinde 26 Mayısta yapılacak genel grev de dahil bu süreç içinde yapılan programların en etkili şekilde uygulanması için her türlü mücadele platformunu sonuna kadar kullanacaklarını ifade etti.

1075000cookie-checkÇadır gitti, kavga bitmedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.