Adıyaman'da 5,1'lik deprem

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 05.22'de merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan 5.1 büyüklüğünde ''şiddetlice'' bir deprem kaydedildi.


İlçede artçı sarsıntıların devam ettiği bildirildi. Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, bazı binalarda çatlaklar oluşmasına rağmen ölen ya da yaralanan olup olmadığına dair kendisine bir bilgi gelmediğini, vatandaşların ise evlerinden dışarı çıktığını belirtti.


BİNALAR KULLANILAMAZ HALDE


Samsat'ın yanı sıra, Kahta ve Adıyaman merkezinde de bir çok bina kullanılamaz hale geldi. Adıyaman merkez Yeşilyurt Mahallesi'nde bulunan Abdullah Yetim'e ait tek katlı betonarme ev deprem sonrasında meydana gelen çatlaklar nedeniyle boşaltıldı.


Adıyaman ve çevre illerden de hissedilen deprem sonrasındaki artçı sarsıntılar nedeniyle vatandaşlar evlerine giremedi. Yetkililer, şu ana kadar ölü yada yaralı olduğuna dair bir bilginin kendilerine ulaşmadığını, köylerde meydana gelen zararla ilgili çalışmaların da başlatıldığını bildirdiler.

1065900cookie-checkAdıyaman'da 5,1'lik deprem

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.