‘Af yok! Suç işleyen cezasını çeker!’

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Uşak’a gelen Başbakan Erdoğan, vatandaşlara hitap etti.


Dünyanın değişim, dönüşüm içinde olduğunu, Türkiye’nin de bu değişim ve dönüşümden nasibini aldığını belirten Başbakan Erdoğan, yere sağlam bastıklarını, emin adımlarla geleceğe yürüdüklerini kaydetti. Birçok olumsuz yaklaşım gösterenler olduğunu, ancak kendilerinin, Türkiye’nin durumuna baktıklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, ”Sıkıntılar yok mu? Tabii ki var. Sıkıntısız hiçbir an olmaz. Ama bu sıkıntılar nereden nereye gelmiş bu önemli” dedi.


Konuşması esnasında bir vatandaşın, ”Af yok mu?” sözü üzerine Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:


”Af yok, af yok. Suç işleyen cezasını çeker. Devlet katili affetme yetkisine sahip değildir. Katili affetme yetkisi aslında maktulün varislerine aittir, öyle olması lazım. Hukukçu da burada. Öyle mi? Yanlışlık olur, haksızlık olur. Nasıl affeder? Böyle bir yetkimiz bizim yok ki. Bununla ilgili kanun çıkardığın zaman en büyük zulmü yapmış olursun. Katilse cezasını çekecek.”


Bu sözler üzerine aynı vatandaşın, ”Sen de olabilirsin” demesine üzerine Başbakan Erdoğan, ”Ben olamam. Allah’ın yarattığı bir kula asla biz öyle bir zulüm yapamayız, asla. Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevmeyi biliriz. Bununla yetişen insanlar asla insana o şekilde yaklaşmaz” dedi.


”TSK’NIN BAŞARILI MÜCADELESİ GÖLGELENEMEZ”


Başbakan Erdoğan, sınır ötesi kara operasyonunu eleştiren CHP ve MHP’ye yönelik olarak, ”Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm komuta kademesinden tutunuz, erine kadar vermiş olduğu bu başarılı mücadeleyi siz nasıl olur da gölgelemeye gayret edersiniz, bu yetkiyi nereden alıyorsunuz?”diye konuştu.

1056340cookie-check‘Af yok! Suç işleyen cezasını çeker!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.