‘Şafak 105’ yarışmasına ünlülerden tepki geldi

Projede adı geçen oyuncu Cem Davran, “adımın saçma sapan projelerde geçmesinden hiç hoşlanmam” diye tepkisini dile getirirken Nihat Doğan ve Hilal Cebeci de projeyle hiçbir ilgileri bulunmadığını açıkladı. Yarışma için CİNE 5 televizyonuyla görüşme aşamasında olduklarını anlatan yapımcı Gül Altın ise adı geçen isimleri gıyaben düşündüklerini ancak kendilerinin yanlış anlaşıldıklarını belirterek, Kadir İnanır ve Türkan Şoray’ı da akıllarından geçirdiklerini söyledi.

KOMANDO OKULUYLA ÜNLÜ EĞİRDİR’DE ÇEKİLECEK

Isparta’da düzenlediği basın toplantısıyla Eğirdir’de bir yarışma programı çekeceğini duyuran yapımcı Gül Altın ve oyuncu Selehattin Taşdemir’in açıklamaları ortalığı karıştırdı. Eğirdir gölü çevresinde Kasım ayında çekimlerine başlanacağı duyurulan yarışmada, değişik illerden seçilen 20-28 yaş arası bekar kadınların, askerlik eğitimi koşulları altında 24 saat boyunca kamera sistemi ile izleneceğini açıklayan yapımcı Gül Altın, hafta içi her gün 20’şer dakika, Cumartesi günleri de canlı olarak yayınlanacak yarışma programı için CİNE 5 televizyonuyla görüştüklerini fakat henüz anlaşma sağlanmadığını söyledi. Ancak ”Şafak 105” adıyla yayınlanacağı belirtilen programda yer alacağı açıklanan ünlülerden yalanlama gelince Isparta’da ortalık karıştı.

ADI GEÇEN ÜNLÜLER ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Yarışmayla ilgili sorularımızı yanıtlayan Hilal Cebeci’nin menejeri Yalçın Daşdemir, Cebeci’nin söz konusu programla bir ilgisi bulunmadığını belirtti. Yarışmanın yapımcısı olarak anılan Gül Altın’ı tanımadıklarını ve kendisiyle bir görüşmeleri olmadığını söyleyen Daşdemir, “sanıyorum bir tanıtım çalışması olarak böyle bir yola başvurmuşlar ama çok yanlış bir yol seçmişler” diye konuştu. Oyuncu Cem Davran da haberde adının geçmesinden duyduğu rahatsızlığı belirterek, “böyle saçma bir şeyle hiç bir ilgim yok. Tanımam etmem. Bu açıklamayı haber yapan gazeteciler de beni arayıp sorabilirlerdi. Adı geçen yapımcı da piyasada bilinen bir isim değil. Haberi yapan gazeteci arkadaşlara biraz daha dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü adımın saçma sapan projelerde geçmesinden hiç hoşlanmam” dedi. Yarışmada yer alacak ünlüler arasında adı geçen Nihat Doğan’ın menejeri Yavuz Yıldırım da, Doğan’ın söz konusu yarışmayla hiç bir ilgisi bulunmadığını belirterek, “yapımcı olarak adı geçen hanımefendiyle hiçbir görüşmemiz olmamıştır” açıklamasında bulundu.

YAPIMCI GÜL ALTIN: ‘ÜNLÜLERİ GIYABEN DÜŞÜNDÜK’

Tartışma yaratan proje hakkında sorularımızı yanıtlayan yapımcı Gül Altın ise yanlış anlaşıldıklarını belirterek, haberde adı geçen sanatçıların konuk jüri üyeleri olarak ‘gıyaben’ düşünüldüğünü söyledi. Yarışmayla ilgili çıkan haberde açıklamalarının saptırıldığını, kaydeden Altın, Saadettin Teksoy, Nihat Doğan, Levent İnanır ve Cem Davran gibi ünlüleri yarışma için akıllarından geçirdiklerini ancak bunun kanalla imzayı attıktan sonra netleşeceğini belirterek, “biz Kadir İnanır’ı da, Türkan Şoray’ı da düşünüyoruz” dedi.

‘BİR ÇOK PROJEDE ÇALIŞTIM AMA SÖYLEYEMEM’

Projenin ilk yapım denemesi olup olmadığı yönündeki sorumuza, “benim bir çok işlerim vardı ama ben hep perde arkasında kaldım. Bu işi profesyonelce öğrendim ve şu anda işimin başında olmak istediğim konu budur” yanıtını veren Altın, hangi projelerde yer aldığı yönündeki sorumuza da, “bu konuda hiç bir şekilde bilgi veremem. İlerleyen zamanlarda, gerektiğinde olabilir. Şu anda adını vermeyeceğim büyük bir kanalla çok güzel bir dizi projem de var, bunun bağlantılarını da kurmak üzereyiz şu an” diye konuştu.

‘MEMLEKETİMİ TANITMAK İSTİYORUM’

Ispartalı olduğu için yarışmayı Eğirdir’de çekmeye karar verdiklerini anlatan Altın, “büyük kentlerden bana teklifler geldi ama ben ısrarla Eğirdir’i tercih ettim. Eğirdir’in komando birliği ünlü biliyorsunuz, ben de bir Ispartalı olarak memleketimi tanıtmak istiyorum. Kendime de güveniyorum bu konuda. Yarışmanın içeriğini görenler beni tebrik ediyorlar, kendimle de gurur duyuyorum. Isparta Valisi ve belediye başkanı ile de görüştük. Her ikisi de desteklerini bildirdiler” dedi.

‘ON MANKENLE FRAGMAN ÇEKTİK’

Yarışmayla erkeklere zorunlu olan askerliği kadınların da yapabileceğini göstermek istediklerini belirterten Altın, “kadın erkek eşitliğini vurgulamak istedik. Biz tişört, şort, askılı gibi askeri desenli kıyafetlerin giymelerini çok istiyorduk ama kanal bazı şeylere engel koydu. Detayları sonra çözeceğiz. Benim tek hedefim önümüzdeki hafta imzayı atabilmek. On tane mankenle birlikte çektiğimiz fragman gösterilmeye başlansın görün bakın neler olacak.” dedi.

‘TARKAN VE MADONNA OLABİLİR, AMA PAMPİŞLERLE İŞİMİZ OLMAZ’

Yarışmanın Genel Sanat Yönetmenliğini üstlenen oyuncu Selahattin Taşdöğen de kadınlar nezdinde askerliğin meşakkatli bir iş olduğunu anlatmayı hedeflediklerini söyledi. Adı anılan ünlülerin kesinleşmediğini söyleyen Taşdöğen, “Bülent Ersoy da, Tarkan da olabilir. Hatta Madonna da olabilir. Biz kimi davet edersek o jüri olacak. Adı anılan ünlülerin yalanlamaları bana göre biraz tuhaf. Bizim öyle ‘pampişlerle’ de işimiz olmaz. Bunun altını özellikle çiziyorum” diye konuştu.

‘BBG EVİ GİBİ OLACAK’

Yarışmanın Türkiye’de bir ilk olacağını söyleyen Taşdöğen, “hafta içi yirmişer dakika, Cumartesi geceleri de sütüdyodan canlı yayın yapacağız. Bayan arkadaşlar 24 saat kameralarla gözetlenecek. Bir nevi BBG evi gibi olacak. Aldıkları puana göre de derecelendirlecekler. Üç buçuk ay sonunda birinci gelen yarışmacıya bir daire hediye edilecek” dedi.

‘TEPKİ ÇEKECEĞİNİ ZANNETMİYORUM’

Vatan Şaşmaz ve Yeliz Şar’ın sunuculuğunu üsleneceği yarışmada kendisinin komutan olarak yeralacağını söyleyen Taşdöğen, Arzu Yanardağ, Arda Kural, Nevin Yılaz Taşdöğen, Faruk Karaçay ve Naci Taşdöğen gibi isimlerin hemşire, doktor ve Yüzbaşı gibi rollerle yarışmada görev alacaklarını belirterek, “Kıyafetler bazen pembe, bazen kahverengi olacak. Aslında nerenin askeri olduğu belli olmayacak. Ayrı bir bayrağımız ve flamamız olacak. Bunu Türk askeri olarak sıfatlandırmak yanlış olur. Eleştiri geleceği yönünde bir düşüncemiz yok, böyle bir şey sözkonusu bile değil. Şu anda piyasada satılan askeri kıyafetleri alıp giydirebiliriz yarışmacılarımıza. Bunu Amerikan askeri de giyiyor, İngiliz askeri de giyiyior. Herhangi bir tepki çekeceğini zannetmiyorum” ifadelerini kullandı.

1532090cookie-check‘Şafak 105’ yarışmasına ünlülerden tepki geldi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.