Şafak Pavey o anları anlattı

1 Mayıs olaylarında polisin gözaltına almak istediği CHP’li Şafak Pavey, yaşadıklarını “Tutuklanmaya çalışılanlara engel olmaya çalıştık. Aynı muameleye kendimiz de maruz kaldık. Milletvekili olduğumuzu bilmelerine rağmen aynı müdahalelere biz de maruz kaldık” sözleriyle anlattı.

Veli Ağbaba, İlhan Cihaner ve Süleyman Çelebi’nin de aralarında bulunduğu CHP milletvekilleri gözaltına alınan bazı kişilerin durumuyla ilgili bilgi almak için Taksim Polis Merkezi’ne geldi.

CHP milletvekilleri, polis merkezine gelerek gözaltına alınanların sağlık durumlarıyla ilgili bilgi aldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Taksim’de kutlamak için Barbaros Bulvarı’nda bir araya gelen grubu ziyaret etti.

Pavey, bazı göstericileri gözaltına almak isteyen polise, diğer CHP’li yöneticilerle müdahale etmeye çalışırken darp edildiğini söyledi.

Taksim’e izin verilmemesi kararının büyük bir özgürlük kısıtlaması olduğunu savunan Pavey, şunları kaydetti:

“Bu kadar gerginliğe, bu kadar şiddete ne gerek vardı? Ayrıca polise, bir görevi unutturuluyor. Polisin asıl görevi vatandaşın can sağlığını ve güvenliğini korumaktır. Burada tam tersini gördük. Tutuklanmaya çalışılanlara engel olmaya çalıştık. Aynı muameleye kendimiz de maruz kaldık. Milletvekili olduğumuzu bilmelerine rağmen aynı müdahalelere biz de maruz kaldık.”

1417400cookie-checkŞafak Pavey o anları anlattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.