'Afet öncesi hazırlık konusunda bilinçlendik'

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Marmara Depremi'nde yaşanan acıların çok şey öğrettiğini vurgulayarak, "Afet öncesi hazırlıkların yapılması yönünde Türkiye'de ciddi bir bilinçlenme ve farkındalık oluşmuştur. Bütün yerel yönetimlerimizin bu konuda ciddi çalışmaları var. Sivil toplum kuruluşlarının risk durumlarına karşı ciddi hazırlıkları var. Üniversitelerimizde bu konuda ciddi araştırma bölümleri kuruldu. Depreme hazırlık konusunda hemen hemen yatırımcı bütün kuruluşların hassasiyeti vardır" dedi. 


İstanbul Valiliği Afet Yönetim Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Atalay, afet durumlarında ciddi çalışmalar yürüttüklerini belirtirken, "Beni sevindiren bir husus da üniversiteler ve hocalarımızın katkısıyla bilinçlenmenin vatandaşlarımızda da olması. Sivil yapılarda herkes bu hassasiyeti daha fazla duymaya başladı" dedi. 


Afet durumlarında koordinasyonun çok önemli olduğunu dikkat çeken Atalay, bunun sağlanması için yürütülen çalışmayı, "Başbakanlık bünyesindeki acil durumlarla ilgili birimle İçişleri Bakanlığına bağlı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığına bağlı Afet İşleri Genel Müdürlüğü bir çatı altında toplanacak. Bunların hepsini birleştirip 'Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi' diye yeni bir kuruluşun oluşturulmasına karar verildi" diye anlattı. 


Atalay, konuya ilişkin yasa tasarısının Meclis'te olduğunu, genel kurula yasama yılı başında sunulacağını belirterek, amacı da "koordinasyonu daha iyi sağlamak", "bütün birimlerin daha hızlı toparlanması" ve "daha hızlı müdahale edilebilme olduğunu" söyledi.  

1064880cookie-check'Afet öncesi hazırlık konusunda bilinçlendik'

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.