Afgan VJ Şeyma’yı fanatikler vurdu

Şeyma Rezaye hayat dolu, kıpır kıpır bir genç kızdı. Hayatının en büyük eğlencesi pop müzikti. Amerikalı, Türk ve İranlı şarkıcıların video kliplerinin programında yayınlayan Rezaye, işine son verildikten iki ay sonra geçtiğimiz günlerde vurularak öldürüldü. Henüz 24 yaşındaydı. Polis, radikallerin işi olduğunu söylüyor.

Şeyma’nın çocukluğu Taliban döneminde geçmişti. 5 yıl boyunca okula gidememişti. Çünkü kızların okula gitmesi yasaktı. 11 Eylül saldırıları sonrasında ABD’nin girişimiyle Taliban yönetimi devrildiğinde burkasını ilk atanlardan biriydi Şeyma.

Geçen Ekim ayından itibaren ise Afganların tanıdığı bir yüz oldu. Tolo TV isimli Batı tarzı bir televizyon kanalında Madonna gibi batılı sanatçıların yanı sıra Türk ve İranlı şarkıcıların da video kliplerini yayınlıyor, programa bağlanan izleyicilerle sohbet ediyordu.

Tolo TV çok geçmeden Kabil’in en izlenen televizyonu, Şeyma’nın 1 Hop programı da en çok izlenen programı oldu. Ancak çok geçmeden mollalar ve Yüksek Mahkeme’nin üyeleri devreye girdi. Mart ayında Ulema Konseyi, kanalı ‘İslam’a ve Afganistan’ın ulusal değerlerine aykırı müzik, çıplak dans ve yabancı film yayınlamakla’ suçladı. 1 Hop ise hedef listesinin bir numarasıydı. Program yayından kaldırıldı ve Rezaye işsiz kaldı. Ve birkaç ay sonra öldürüldüğü, televizyon kanallarına haber oldu.  (Hürriyet)
 

1106690cookie-checkAfgan VJ Şeyma’yı fanatikler vurdu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.