Afganistan işgalcileri kaygılandırıyor

Geçen hafta içinde ölen üç askerle birlikte Afganistan'daki İngiliz kayıplarının 114'e çıktığını belirten gazete, ölü sayısının son aylarda hızlı bir artış göstermesinin özellikle kaygı yarattığını belirtti.

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Habere göre, 2001'deki Afganistan saldırısından bu yana, bu ülkedeki operasyonlarda yaralanan İngiliz asker sayısı da 380.
Amerikalıların ölü sayısı 561, Kanadalıların ise 88… Gazeteye göre, şu anda Afganistan'da görev yapan uluslarası asker sayısı 52 bin 700.

Gazete, BM'nin 2005 yılından bu yana Afganistan'da afyon ekimine ayrılan toprak miktarının yaklaşık iki katına çıktığını tahmin ettiğini de aktardı.

Gazetenin, bölgeye ilişkin diğer bir haberinde de, Amerikan ordusunun Pakistan-Afganistan sınır bölgesinde yaptığı bir bombalı saldırıda, el Kaide'nin iki numaralı ismi olarak bilinen Eymen ez Zevahiri'nin yaralanmış olabileceği öne sürdü.

Zevahiri'nin 2006 yılından beri fiilen liderlik rolünü üstlenmiş olduğunu belirten gazeteye göre, Usame bin Ladin sağlığının kötüleşmesi nedeniyle artık liderliği Zevahiri'ye devretmiş durumda…

1175720cookie-checkAfganistan işgalcileri kaygılandırıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.