Afganistan yardımları usülsüz kullanmış

Soruşturmanın özellikle Uluslararası Güvenlik Destek Gücü’nin (ISAF) ihalelerini kapsadığı bildiriliyor.

Yoksul Afganlar için harcanması gereken milyonlarca doların Taliban güçleriyle, uyuşturucu tacirlerinin ellerine geçtiği kaygıları var. Gazete, ”yolsuzluğa bulaşmış Afganlar yardım fonlarından milyonları çalıyor” diye yazdı

İngiliz yetkililer, çabalarının yolsuzlukla mücadele konusunda daha geniş bir kapsamlı çalışmanın parçası olduğunu öne sürdü

NATO ve Ameriken güçlerinin Afganistan’daki komutanı General Stanley McChrystal, geçen ay kara deliğe dönüşen milyarlarca dolarlık yardım fonlarından milyonlarca dolarlık rant elde eden gruplara karşı savaş ilan etmişti.

Afganistan’da silahlı kuvvetlerin tedarik bütçesinin üçte biri ”koruma, rüşvet, güvenli geçiş ücreti” adı altında ödeniyor.

Kamyonların Karaçi’den Kabil yakınlarındaki kamplara giderken 1,500 dolar civarında Taliban vergisi ödedikleri biliniyor.

Genel olarak soruşturmaya konu olan yolsuzluk faaliyetleriyle suçlananlar arasında Devlet Başkanı Hamid Karzai’nin çevresinde yer alan ve çoğunlukla ulaştırma ve özel güvenlik faaliyetleriyle uğraşan gruplar suçlanıyor.

Yardım örgütleri, ülkeye aktarılan yardım paralarının ancak dörtte birinin ülke içinde kaldığını söylüyor.

830030cookie-checkAfganistan yardımları usülsüz kullanmış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.