Afganistan yolları NATO’ya geçit vermiyor

Guardian, “yeniden güçlenen Taliban, NATO’nun ‘yumuşak karnını’ ortaya çıkardı” yorumunu yaptı.
 
The Guardian’ın ulaştığı bilgilere göre, NATO ülkeleri Afganistan’daki güçlerine gerekli malzeme desteği yapmak için Belarus ve Ukrayna gibi ülkelerle müzakereler yapıp elverişli bir rota bulmaya çalışıyorlar.

Gazete ayrıca, Amerikan ve NATO güçlerine malzeme tedarik eden konvoylara, ikisi son üç günde olmak üzere, bir ay içinde yapılan dört saldırının, eski Sovyet cumhuriyetleri ile anlaşma imzalamanın aciliyetini artırdığını aktardı.

NATO’YA YOLLAR KAPALI

NATO’nun bir yandan Türkmenistan, Özbekistan ve Tacikistan ile de görüşmeler yaptığını belirten gazete, Almanya ve İspanya gibi, Afganistan’ın daha sakin kuzey bölgelerinde asker bulunduran ülkelerin, NATO’dan ayrı bir şekilde Rusya ile nakliye anlaşmaları imzaladıklarını yazdı:

Gazetedeki haber şöyle:

“NATO yetkilileri, Afganistan’daki güçlerine yardım götürürken, Pakistan sınırı ve deniz korsanlarının faaliyet yürüttüğü Aden Körfezi’nden geçen yolların kullanılmasını istemiyor.

Geçen Pazar günü, Afganistan’daki askeri birliklere malzeme taşıyan konvoyların ana güzergahı üzerinde bulunan Peşaver’de düzenlenen saldırının stratejik önemi NATO yetkilileri tarafından küçümsenmişti. Ancak bağımsız uzmanlar, 100 NATO kamyonunun tahrip edildiği saldırının çok iyi planlanmış bir hamle olduğunu söylüyorlar.”

1183140cookie-checkAfganistan yolları NATO’ya geçit vermiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.