Afganistan’a 3200 Rambo daha

Amerikalı askeri yetkililer, konuşlanma tamamlandığında ABD’nin Afganistan’daki asker sayısının 30 bini aşacağını ve bunun Dünya Ticaret Merkezi ve Pentagon’a saldırılardan sonra 2001’de başlatılan işgalden bu yana en yüksek rakam olacağını belirttiler.

Askeri makamların Afganistan’a gidecek deniz piyadeleri ve ailelerini durumdan hafta sonunda haberdar ettikleri ifade edilirken, Savunma Bakanı Robert Gates’in ek asker konuşlandırma kararnamesini yakında imzalamasının beklendiği kaydedildi.

Kaynaklar, Afganistan’daki Amerikalı komutanların gelecek aylarda artması beklenen saldırıları ve şiddet olaylarını göğüslemek için 7500 ek asker talebinde bulunmalarına karşın, Savunma Bakanı Gates’in eksikliğin diğer NATO ülkelerinden gönderilecek askerlerle tamamlanmasında ısrarlı olduğunu belirttiler.

ABD’nin şu anda Afganistan’da 27 bin civarında askeri bulunuyor. Bunların 14 bini NATO komutası altındaki koalisyon güçleri içinde görev yaparken, 13 bini Afgan askeri güçlerini eğitiyor ve El Kaide teröristleri ile Taliban militanlarını yakalamak için uğraş veriyor. 

1164970cookie-checkAfganistan’a 3200 Rambo daha

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.