Afganistan’da ABD karşıtı gösteri

Göstericilerin, koalisyon kuvvetlerinin büyük bir üssünün bulunduğu Şindad’daki hükümet binasını bastıkları, eylemcilerin dağıtılması için bölgeye takviye polis kuvveti gönderildiği bildirildi.

Bölgeden silah sesleri gelirken, ölen veya yaralanan olup olmadığına dair bir bilgi verilmedi.
 ABD’nin öncülük ettiği koalisyon kuvvetleri, bölgede düzenlenen iki ayrı saldırıda yaklaşık 140 Taliban üyesinin öldürüldüğünü açıklamıştı.

Öte yandan, Kandahar kentinde motosikletiyle bombalı intihar saldırısı düzenleyen bir eylemcinin Amerikan firmasını hedef aldığı, saldırıda bir Afgan çalışanın öldüğü, 3 kişinin yaralandığı belirtildi.

140’A YAKIN TALİBAN ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ
    
Öte yandan ABD’nin öncülüğündeki koalisyon kuvvetleri, Afganistan’ın batısında son 3 gün içinde 136’dan fazla Taliban üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

Açıklamada, Afgan ve koalisyon askerlerinin, İran sınırı yakınlarındaki Herat’ta, hava kuvvetlerinin desteğiyle iki Taliban konumuna saldırdığı, 14 saat süren çatışmada 87 Taliban üyesinin öldürüldüğü belirtildi.

Bölgede iki gün önce düzenlenen bir diğer saldırıda da 49 Taliban üyesinin öldürüldüğü, Amerikan kuvvetlerinden de bir askerin öldüğü kaydedildi.

 

1150420cookie-checkAfganistan’da ABD karşıtı gösteri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.