Afganistan’da (!) bağımsızlık günü

Taliban yönetimi sırasında bir dönem halk önünde idamların yapıldığı stadyumda, askeri resmi geçit töreni ve ulusal giysiler içinde gösteriler düzenlendi.

Devlet Başkanı Hamid Karzai, Kabil’deki kent stadyumunda binlerce kişiye hitaben yaptığı konuşmada, ülkenin bir kez daha Taliban güçlerinin tehdidi altında olduğunu ifade ederek, halka, eğitime odaklanmaları çağrısında bulundu.

Karzai, Taliban’ı işaret ederek, ”Ülkemiz yeniden düşman saldırısı altında. Afganistan’ın gelişimini durdurmak istiyorlar” dedi.

Afgan lider halkının ülkenin özgürlüğü için fedakarlıklara hazır olması ve eğitime önem vermesinin zorunlu olduğunu belirtti.

Karzai, ”Eğitim, teknoloji ve bilim gelişmezse yabancıların saldırısı altında kalırız. Bağımsız bir Afganistan için gençlerimiz eğitim almalı” diye konuştu.

ÇATIŞMALAR BİTMİYOR

ABD öncülüğündeki güçler tarafından 2001’de Taliban rejiminin devrilmesinden sonra son iki yıldır şiddetin tırmandığı ülkenin güney ve doğusundan saldırı ve şiddet haberleri gelmeye devam ediyor.

Afganistan’ın doğusunda bir konvoya eşlik eden NATO komutasındaki Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücün ISAF’tan bir askerin uğradığı saldırıda, 4 Afgan muhafızının da düzenlenen intihar saldırısında öldüğü öldüğü bildirildi.

ISAF, öldürülen askerin hangi ülkeden olduğunu ya da saldırının düzenlediği yeri tam olarak belirtmedi.

Bu arada, ülkenin güneyindeki Helmand vilayetinin Laşkar Gah bölgesinde bir yol yapım firmasının güvenliğini sağlayan özel şirketin elemanlarının yakınında bir intihar saldırganının üzerindeki patlayıcıları infilak ettirmesi sonucu, 4 korumanın öldüğü açıklandı.

Bölge polis şefi Muhammed Hüseyin, saldırıda 3 kişinin de yaralandığını kaydetti.

1156070cookie-checkAfganistan’da (!) bağımsızlık günü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.