Afganistan’da çevirmen vahşice öldürüldü

Afganistan İstihbarat Servisi Sözcüsü Seyid Ensari, Ecmel Nakşibendi’nin öldürüldüğünü açıklayarak, ”Taliban, terörist şebekenin adımlarını izlediğini bir kez daha gösterdi” dedi.

Ensari, ayrıca İtalyan yardım grubunun yönettiği bir hastanede çalışan Rahmatullah Hanefi adlı kişinin, İtalyan gazeteci ile çevirmen ve şoförünün kaçırılmasına yardım ettiğini söyledi.
Bu arada İtalya Başbakanı Romano Prodi de, çevirmenin öldürülmesini kınadı.

ABD de çevirmenin öldürülmesini kınadığını açıkladı.Beyaz Saray Sözcüsü Gordon Johndroe, ABD Başkanı George W. Bush’un Paskalya tatili dolayısıyla bulunduğu Texas’taki Crawford çiftliğinde yaptığı açıklamada, ”Bu barbarca cinayet, bize NATO ve ABD’nin Afganistan’da bulunma nedenlerini hatırlatıyor” dedi ve NATO ile ABD’nin Afgan halkına Taliban militanlarına ve müttefikleri El Kaide militanlarına karşı koymaları için yardım etmek amacıyla bu ülkede bulunduğunu söyledi.

6 NATO ASKERİ DAHA ÖLDÜRÜLDÜ  
 
Öte yandan Afganistan’ın güneyinde, 6 NATO askerinin daha öldürüldüğü bildirildi.

NATO’dan yapılan açıklamada, araçları geçerken yola yerleştirilmiş bir bombanın patlaması üzerine 6 NATO askerinin daha öldüğü, bugün ölen NATO askerlerinin sayısının 7’ye yükseldiği kaydedildi.

Açıklamada, aynı saldırıda 1 askerin yaralandığı belirtildi, ancak başka ayrıntıya yer verilmedi.

Bugünkü kayıpların, NATO’nun verdiği en ağır kayıplardan biri olduğu yorumları yapılıyor.

 

1149410cookie-checkAfganistan’da çevirmen vahşice öldürüldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.