'Afganistan'da çuvalladık' itirafı

The Sunday Times'a açıklama yapan Smith, “Bu savaşı kazanamayacağız” dedi. Smith, buna karşın Taliban ayaklanmasının “yönetilebilir bir düzeye düşürüldüğünü” kaydederek, Taliban tehdidinin bu düzeyiyle Afgan ordusu tarafından üstlenilebileceğini ifade etti.


Taliban ile bir anlaşma yapılması konusunun da masaya getirilebileceğini ifade eden İngiliz komutan, “Eğer Taliban masanın öbür tarafına oturur ve bir siyasal çözümden söz ederse, bu durum tam da bu tür ayaklanmaları sonuçlandıran bir gelişme olur” diye konuştu.


Fransa'da yayımlanan haftalık Le Canard Enchaine dergisinin Çarşamba günü çıkan son sayısında da İngiltere'nin Kabil Büyükelçisi Sherard Cowper-Coles'un, “yabancı birliklerin, Afganistan'ın sorunlarına sorun eklediğini söylediği” öne sürüldü.


Dergiye göre büyükelçi, bir Fransız yetkiliyle görüşürken, “Afganistan'ın makul bir diktatör tarafından yönetilmesi uygun olur. Yabancı birlikler, ülkenin sorunlarına sorun ekledi” dedi.


İngiltere hükümeti ise dün yaptığı açıklamada, “Hükümetimizin, Afganistan'daki askeri operasyonun başarısızlıkla sonuçlanacağı görüşünde olduğu iddiaları doğru değil” denildi.

815930cookie-check'Afganistan'da çuvalladık' itirafı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.