Afganistan'da yardım uyarısı

Bu yılın ilk yedi ayında 19 yardım çalışanı öldürüldü; bu sayı geçen yılın tamamında öldürülenlerin sayısından daha fazla.

Bu sayı, geçen yılın tümünde öldürülenlerden daha fazla.

Açıklamada, parmaklar, geçen yıla göre yüzde 40 daha fazla hava saldırısı düzenlediği belirtilen uluslararası güçlere de yöneltildi.

Açıklamada, isyancı güçlerin saldırılarında geçen yıla kıyasla, yüzde 50 artış görüldüğü, yardım kuruluşlarının da giderek artan oranda hedef alındığı kaydedildi.

Ayrıca, Haziran ayı içinde, yardım örgütlerinin Taleban'ın 2001'de devrilmesinden bu yana, en çok sayıda saldırıya maruz kaldığı belirtildi.

İngiliz yardım kuruluşu Oxfam, bu açıklamanın altında imzası bulunan örgütlerden biri. Kuruluşun danışmanlarından Matt Waldman, artan tehlikelerin, ülkedeki insani yardım faaliyetlerini tehdit ettiği uyarısında bulundu.

Waldman, "Yardım kuruluşlarına karşı artan saldırılar konusunda çok önemli kaygılar olduğunu söylemek istiyorum. Çoğu, ülkenin bazı bölgelerinde güvenli bir şekilde faaliyet gösterip gösteremeyeceğini değerlendiriyor. " diye konuştu.

Waldman ayrıca, ülkedeki kuraklığın ve artan gıda fiyatlarının daha fazla yardım gerektirdiğini de kaydetti.

Oxfam yetkilisi, güvenlik durumu nedeniyle, ülkenin bir çok bölgesine yardım ulaştırılamadığını da vurguladı.

Bu arada, yardım kuruluşlarının açıklamasında, sivil ölümlerinden sadece isyancı güçlerin sorumlu olmadığı da kaydedildi. (BBC)
 

1175610cookie-checkAfganistan'da yardım uyarısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.