Afrika danslarıyla halay çektiler

Etkinliğe aralarında Türkiyeli’lerin de bulunduğu 20 ülkeden 200’e yakın göçmen katıldı. Açılışı yapan Hackney Belediye Başkanı, sağlık üzerine eğitimlerini tamamlayan kadınlara da sertifikalarını verdi.

Göçmenler tam bir uyum içinde eksersizlere katılırken, toplu olarak Afrika dansı ve halay çekerek eğlendiler.

Çeşitli sağlık servislerinden gelen temsilciler, açtıkları masalarda, hizmetlerini tanıttılar, şeker oranını tesbit için kan testi, tansiyon ölçümü ve obezite kontrolu yapıp tavsiyelerde bulundular. Etkinlik süresince Simithane’nin de sponsor olduğu sağlıklı içecek ve yiyecekler sunuldu.

HRF Başkanı Ali Aksoy etkinlikle ilgili şunları söyledi:

“Günümüz dünyasında yaşanan her türlü ayrımcılığa inat, kardeşçe, dostça bir ortamda gerçekleşen etkinlikte sağlıkçılar, kısa sunumlarla hareket etmenin önemini vurguladılar. Her sunumdan sonra başta koromuz Nefes’in müziğiyle, hep beraber halay çekıldi, Emashi Dans ve müzik gurubunun kareografisiyle dans edildi ve kadınlar sırt ve boyun ağrılarını tedavisi için kursta öğrendikleri eksersizleri uyguladılar.”

Konferans, HRF’nin göçmenlerin ön sağlık hizmeti ihtiyaçları üzerine yaptığı araştırma sonuçları ve lokal NHS’e tavsiyeleri duyurulduğu bölümle sona erdi.

841200cookie-checkAfrika danslarıyla halay çektiler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.