Afrika’dan sonra The Guardian da KKTC sağını kızdırdı

The Guardian gazetesinin 26 Ocak günkü “Binlerce Kıbrıslı Türk Ankara karşıtı gösteri yaptı” haberi KKTC sağını kızdırdı…

The Guardian gazetesinin 26 Ocak günkü “Binlerce Kıbrıslı Türk Ankara karşıtı gösteri yaptı” haberinde eylem fotoğraf alt yazısında “Binlerce Kıbrıslı Türk, sağanak yağışa rağmen Lefkoşa sokaklarında ‘ülkemizi geri isteriz!’ diye slogan attı” diye yazdı.

İKTİDARIN DUYARSIZLIĞINA HALKIN TEPKİSİ

KKTC’nin aykırı sesi olarak tanımlanan Afrika Gazetesi Türkiye’nin Afrin harekatını “Kıbrıs’a Barış Harekatı, Afrin’e Zeytin Dalı Harekatı: Türkiye’den bir işgal harekatı daha!” manşetiyle duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa’daki konuşmasında hedef göstermesinin ardından Afrika’nın Lefkoşa İkinci Selim Caddesi’nde bulunan bürosuna ırkçı saldırıda bulunulmuş büro kullanılmaz hale getirilmişti. Hukukçular bu saldırıya karşı iktidar ve polisi duyarsızlıkla suçlamıştı.

Geçen hafta Afrika gazetesi ve Cumhuriyet Meclisi önünde yaşanan olaylara tepki göstermek için binlerce kişi Lefkoşa Dereboyu olarak bilinen Mehmet Akif Caddesi üzerindeki trafik ışıklarında toplanarak, “Barış ve Demokrasi Yürüyüşü” gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında aralıksız yağmur yağmasına rağmen 5 bini aşkın gösterici, cumhurbaşkanlığı önünden de geçen bir güzergah üzerinden Girne Kapısı’na inerek, meclisin yanına kadar yürüdü. Sıkı güvenlik önlemi altındaki protesto yürüyüşüne halkın her kesiminden katılım olması dikkat çekti. Yürüyüşte şemsiye ve balonlar renkli görüntüler oluşturdu.

Yürüyüşte, “Barışa, Demokrasiye, Toplumsal Varlığımıza Sahip Çıkacağız” pankartı açıldı. Etkinlikte, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Bu memleket bizim biz yöneteceğiz”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Birlik, mücadele dayanışma”, “Düşünce özgürlüğü engellenemez” sloganları atıldı ve Çav Bella şarkısı söylendi. Yürüyüş güzargahındaki bar ve lokantalarda oturanlar da eylemcileri alkışlayarak destek verdiler.

AFRİKA’YA SALDIRIYA YORUM YOK AMA THE GUARDIAN’A TEPKİ

KKTC’de muhafazakar yorunlarıyla tanınan Ata Atun, “Avrupa ve ABD basını ve medyasında böylesi bir Türkiye aleyhtarı propagandayı Rumlar, milyon dolarlar ödeseler bile gene yaptıramazlardı. Belli ki üst akıl, özel yetiştirilmiş provokatörleri ile KKTC’de “Türkiye aleyhtarı” bir akım başlatmak için tetiğe basmış. Amaç belli, siyasi ayak oyunları, ekonomik baskılar ve silah zoru ile yapamadıklarını, Kıbrıs Türk halkını anavatanları Türkiye aleyhine kışkırtıp yapmak istiyorlar” diye The Guardian’a sert tepki gösterdi.

“The Guardian, İngiltere’de yayınlanan ve politik açıdan özellikle sol kanada yakın okurlarca takip edilen bir gazete. Genelde yalan yayın yapmaz ama” diyen Atun şöyle devam etti:

“Önceki gün Lefkoşa’da yapılan ve adı ‘Barış ve Demokrasi yürüyüşü’ olan yürüyüşte ‘Türkiye karşıtı sloganlar’ atılmadığı halde bunu ‘Türkiye aleyhtarı bir gösteri’ymiş gibi dünyaya duyuran The Guardian Gazetesi’ni protesto ederim. Protestonuzu Türkçe veya İngilizce olarak yazıp aşağıdaki mail adresine, veya web sitesindeki iletişim kutusu içine veya da telefon ederek Guardian gazetesine [email protected] gönderebilirsiniz.”

KKTC’nin eski Londra temsilcilerinen Dilek Yavuz Yanık da “Kuzu postuna bürünmüş kurtların ana hedefi bu değil mi? Bu hedefin pankartlara yansımamış olması da tribünlere oynanan bir oyun değil mi? Arap Baharlarının teması da demokrasi değil miydi? The Guardian gibi bir gazete bunları analiz edemiyorsa tough luck…” yorumunu yaptı.

2157650cookie-checkAfrika’dan sonra The Guardian da KKTC sağını kızdırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.