”Afrinliler bomba istemiyor”

Londra’da yaşayan Afrinli iki Kürt kadın Karsa ve Zana, “Ailemiz Afrin’de… Afrinliler bomba istemiyor” dedi.

Londra’da göçmen derneği DAY MER kahvaltısına katılan Karsa, Londra’da göçmen olarak yaşayan bir Afrinli olarak Suriye iç savaşı ve gelmiş geçmiş en barbar örgüt IŞİD’in mağduru olan bir halk olarak TSK’nin harekatıyla yeni bir mağduriyet yaşadıklarını öne sürdü.

Karsa, “Afrin ne yazık ki Türkiye’nin İkinci Dünya Savaşı’nda bile görülmemiş bir bombardımanı altında… Türkiye medyasının yazdıklarının tam tersine bir tablo var ortada. Sosyal medyada gördüğünüz çocuk ve kadınların da aralarında olduğu sivil ölümler ne yazık ki gerçek. Örneğin adına ‘Zeytin Dalı’ denilen bombardımanda yıkılan hastaneye yardım için biz burada 5 bin sterlin para toplayıp gönderdik. Afrin’de PYD, TSK’ye karşı savaşıyor ama siviller de TSK’nin harekatını istemiyor, bomba istemiyor, kan istemiyor. Bunun için de direniyor” dedi.

Afrinli diğer kadın göçmen Zana da şunları söyledi:

“Türkiye hükümeti terörist IŞİD’e karşı da operasyon yapıldığını öne sürüyor. Afrinliler çok iyi biliyor ki IŞİD barbarları Türkiye sınırından ve Türkiye’nin verdiği silahlarla gelip bizi katlettiler. Türkiye halkının gerçekleri bilmesi ve halkların kardeşliğini öne çıkarmasını istiyoruz. Türkiye hükümetinin gösterdiği gibi Suriye’deki Kürt halkı Türkiye halkının düşmanı değildir. Biz Suriye’de herşeyden önce ayakta kalmak ve insanca, özgürce yaşama mücadelesi veriyoruz. Türkiye hükümetinin söylediği gibi biz Türkiye’yi asla tehdit etmiyor tam tersine onların desteği ve kardeşliğini istiyoruz. ‘Kan dökülmesin’ diyoruz…”

 

2166560cookie-check”Afrinliler bomba istemiyor”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.