“Şahbaz” fahri konsolos

Kayseri’ye Macaristan’ın Fahri Konsolosluğunun açılması nedeniyle, önce Macaristan Kayseri Konsolosluğu ofisinde açılış töreni düzenlenecek. Sonrasında Kayseri OMMER Hotel Yakut salonunda Macaristan’dan gelen heyet ve Kayseri’den katılan misafirler onuruna Kayseri mutfağından seçme yemeklerin sunulacağı tören düzenlenecek.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin ev sahipliği yapacağı törende Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve Borsod-Abaúj-Zemplén Eyaleti Miskolc Ticaret Odası Başkanı Bihall Tamás ile ortak işbirliği protokolü anlaşması da imzalanacak.

Miskolc ve Kayseri arasında ekonomik, sanayi ve ticari ilişkilerin üst sevyeye çıkarılması hedefleniyor. Mayıs ayında Miskolc Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi arasında ortak işbirliği protokolü Miskolc’de imzalanmıştı.

Törene katılması beklenenler şöyle:

“Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Prof.Dr. Hóvári János, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Mehmet Özhaseki, Macaristan İstanbul Başkonsolosu Kiss Gábor, Konsolos Szanto Peter, Ticaret Ataşesi Weisz János, Miskolc Belediye Başkanı Dr. Kriza Ákos, Miskolc Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Torma András, Miskolc Holding Zrt. Genel Müdürü Pálffy Kinga, Miskolc Holding Zrt. Başkanı Vécsi György, Borsod-Abaúj-Zemplén Eyaleti Ticaret Odası ( BOKIK ) Başkanı Bihall Tamás, Miskolc Belediyesi Uluslararası ilişkiler Başkanı ve Belediye Başkanı Özel Kalem Müdürü Ambrus Bea, Belediye Başkanı Özel Sekreteri Nagy Réka, İstanbul’dan ise Kayseri^’li olan Bakırköy Ak Parti İlçe Başkanı Mahmut Gürcan, Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden Prof.Dr. Muammer Bilir, Mimar Mühendisler Grubu Genel Başkanı Avni Çebi ve Başkan Yardımcısı Mahmut Çelik ve Kayserili sanayici ve işadamlarının yanında akademisyenler…”

“KAYSERİ’NİN KARDEŞ ŞEHRİ MİSKOLC ”

Bu yıl mayıs 21 – 23 tarihlerinde Macaristan Miskolc şehrine Kayseri’den geniş bir heyet ile ziyarette bulunan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ” kardeş Şehir ” protokolünü Başkonsolos Gabor Kiss ve Türk Macar İşadamları Derneği ( TÜMİŞAD ) Başkanı Osman Şahbaz’ın da katıldığı törende imzalamıştı.

Miskolc Belediye Başkanı Dr. Kriza Ákos dinamik, gayreti, akıllı ve çalışkan Kayserili işadamlarını, sanayi, üniversite, turizm ve termal yatırımı açısından cazip imkanlar sunan şehirlerine yatırım yapmaya davet etmişti. İki kardeş kentin birbirlerinden alacağı bir çok özelliği bulunuyor.

İLİŞKİLERİMİZİ ÜST SEVYELERE TAŞINACAK

Macaristan Fahri Konsolosluğuna atanan Kayserili işadamı Osman Şahbaz Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den sonra Macaristan Cumhurbaşkanı Dr.Ader Janos tarafında Devlet Üstün Hizmet madalyası Şövalye Nişanı takdim edilen ikinci Kayserili Türk.

Macaristan’ı, Kayseri’yi ve İstanbul’u çok iyi biliyor ve tanıyor. Yaşamını, yatırımlarını ve ticaretini Kayseri, İstanbul ve Budapeşte’de yapmış. Her iki ülke sosyal entelektüel dokusunu, kültür, ticaret ve siyasi yaşamını çok yakından tanıyor.

KAYSERİ’DE MACAR KÜLTÜR GÜNLERİ

2012 Kasım ayında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde Kayseri’de ” Macar Kültür Günleri Etkinlikleri” düzenlenmişti.

Macaristan’dan Cumhurbaşkanı eşi Schmitt Palne Katalin Makray’ın da katıldığı etkinlikte, kültürel moda defilesi, Macar halk müziği sanatçıları, uluslararası piyanist, Macaristan’ı tanıtan fotoğraf sergisi, Macar ahçının yapmış olduğu Macar yemekleri ve birçok farklı konunun organize edildiği etkinlik Kayserililerin beğenisini toplamıştı.

OSMAN ŞAHBAZ KİMDİR?

İstanbul, Kayseri ve Budapeşte’de yerleşik sanayici ve tüccar ailenin oğlu. 20 yıldan fazladır Macaristan’da ticari faaliyetlerde bulunan Osman Şahbaz Macaristan’daki Türk İş Dünyası’nın çatı işadamları örgütü olan Türk Macar İşadamları Derneği’nin (TÜMİŞAD) kurucu yönetim kurulu başkanıdır. Şahbaz, DEİK-Dünya Türk İş Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi ve Avrupa Bölge Komitesi Başkan Yardımcısı, 3000 ‘den fazla mimar ve mühendis üyesi buluna Mimar ve Mühendisler Grubu Derneği (MMG) Genel Başkan Yardımcısı Yıldız Teknik Üniversitesi mezunu Makine Mühendisi ve Yıldız Üniversitesi Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesidir. T.C. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den sonra Macaristan Cumhurbaşkanı Dr. Ader Janos tarafından Devlet Üstün Hizmet Madalyası verilen ikinci Kayseri’li Türk’dür. Yirmi yıldan fazla Macaristan ve Türkiye arasındaki sivil fahri elçidir.

Macaristan Kayseri Konsolosluğu;
Hunat Mah. Talas Cad. Tok İş Hanı No : 17
Kat 3 Melikgazi 38030 KAYSERİ – Türkiye
Tel / Faks: 0352 220 12 12
e-mail címet : [email protected]

764620cookie-check“Şahbaz” fahri konsolos

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.