AİHM Yargıcı Karakaş’tan 310 yorumu

Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devletler Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Karakaş, AİHM yargıcı seçilmesinin ardından AA’ya verdiği demeçte, “AB’nin raporlarında da görüldüğü üzere, 301. maddenin, “uygulamasında sorun taşıyan bir madde olduğunun çok açık olduğunu” ifade etti.


Karakaş, 301. madde ilk konulduğunda “Uygulamayı görelim” şeklinde ifadeler kullanıldığını hatırlatarak, “Ama uygulamada istenen açılım sağlanamadı. Gördüğümüz kadarıyla çok fazla açılmış dava var. Dolayısıyla bir hukukçu olarak, bu maddede bir değişiklik yapılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.


TÜRBAN KONUSU


Karakaş, AİHM’nin Leyla Şahin hakkında verdiği kararı ve genel olarak türban konusuna ilişkin olarak da “Şu anda bu konuda herhangi bir şey söylemem mümkün değil. Çünkü bununla ilgili verilmiş olan zaten mahkemenin bir içtihadı var. Mahkemenin bu içtihadı doğrultusunda benzer davalar zaten aynı şekilde sonuçlandırılacaktır” diye konuştu.


Karakaş, “Yeni bir hukuki düzenleme varsa, bu hukuki düzenlemeden etkilendiğini iddia eden kişiler varsa, yine iç hukuk yolları tüketildikten sonra mahkemenin önüne böyle bir başvuru gelirse, bu da değerlendirilecektir, tabii önceki içtihatlar da dikkate alınarak” dedi.

1054240cookie-checkAİHM Yargıcı Karakaş’tan 310 yorumu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.