Ahmed Arif ve Cemal Süreya Arcola’da buluşacak

Ali Has’ın iki yıldır üzerine çalıştığını belirttiği Ahmed Arif ve Cemal Süreya’yı ilk kez aynı sahnede buluşturacak olan “Ben Kolay Ölmem” oyunu 11-13 Mart’ta Arcola Theatre’da sahnelenecek…

Ağır ceza avukatı da olan yazar Has “Ben Kolay Ölmem” oyununu şöyle tanıttı:

“Ahmed Arif ve Cemal Süreya’nın birbirine paralel yaşamlarındaki kesişmelerden ve arkadaşlıklarından yola çıkarak, iki şairin yaşamlarını, mücadelelerini ve aşklarını anlatan oyun, aynı zamanda Türkiye’nin Kürt ve Alevi halklarının iki ferdi ve Türkçe edebiyatının iki büyük üstadının özel hayat hikayelerini şiirleri ile anlatırken, bir yandan da onların şahsında kadim halklarının ‘suçsuzluğuna kimselerin dokunamayacağının’ altını çiziyor.

Sevgisizliğin bu denli dayatıldığı coğrafyamızda en destansı aşk şiirleri, ezilmiş ve devrimci ruha sahip şairler tarafından yazılmıştır. Bu hikâye, öznel yaşamlarına ve onların halklarına uygulanan sevgisizliğin tüm dayatmalarına maruz kalmış iki şaire ve şiirlerinde bıraktıkları mirasın isyansı ruhuna tekrar yaşam vererek tarihsel bir adaletsizliği sorguluyor.

Nesimi Kaygusuz direktörlüğünde iki usta oyuncu Göktay Tosun ve Cüneyt Yalaz’ın Ahmed Arif ve Cemal Süreya karakterlerini canlandıracağı oyunun prömiyeri Londra’da yapılacak. Oyunun müziklerini ise bestelerinin sahnede canlı icra edileceği müzikleri ile 11/12/13 Mart’ta Arcola Theatre’da sahnelenecek “Ben Kolay Ölmem” oyununun promiyerini büyüleyici bir atmosfer katarak unutulmaz kılacaklar.”

Ali Has, küçük yaştayken ailesinin iltica etmesiyle Londralı oldu. Londra Universitesi’ne bağlı Birkbeck College’de hukuk egitimi alır. Ağır ceza avukatı olan Has, insan hakları aktivisti olarak da tanınıyor. Has kalema aldığı “Ben Kolay Ölmem” oyununu da aktivistliğinin bir parcası olarak yorumluyor.

2269640cookie-checkAhmed Arif ve Cemal Süreya Arcola’da buluşacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.