Ahmedinejad: Marksizm tarihe karıştı

Ahmedinejad, Şiilerin 12. imamı Mehdi’nin doğum günü dolayısıyla düzenlenen ”Uluslararası Mehdi İnancı Doktrini” başlıklı konferansta yaptığı konuşmada, ”Şundan emin olarak söylüyorum ki dünya gelişmeleri hızla İslam, tevhit ve adalet hakimiyetine doğru gitmektedir” dedi.

“Dürüst olmayan zorba güçlerin ve ahlaktan zerre kadar nasibini almamış insanların” dünya milletlerine hakim olmak istediklerini ifade eden Ahmedinejad, bu amacı taşıyanların hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaklarını kaydetti.

“Marksizm tarihe karıştı, liberalizmin beceriksizliğini de herkes gördü” diyen Ahmedinejad, “Dünya bugün Allah’a ve İslam’a yönelmektedir” diye konuştu. Ahmedinejad, şunları söyledi:

“İmam Mehdi bugün kayıptır. Ama bu kaybolma döneminde de hem imamlığını yapıyor hem de toplumu yönetiyor. Şu anda İmam Mehdi’nin lütfundan mahrumuz. Bu dönemde sadece İmam’ı beklemek yeterli değil. Onu tanımak için ona tabi olmak ve onunla ruhsal bir irtibat kurmak, İmam’a ve onun devletine kavuşmak için koşmak gerekiyor. Gerçek bir bekleyici, İmam’a doğru ve ona ulaşmak için hareket eden kişidir. İmam’ın gelmesi ve adaleti tesis etmesi için dua etmeliyiz.”

“Mehdi’nin bütün peygamber ve imamların varisi, bütün insanlığın da imamı” olduğunu söyleyen Ahmedinejad, İmam Mehdi’nin dünyaya tekrar gelmesi için sadece Müslümanların değil herkesin çaba göstermesi gerektiğini ifade etti.

Şiilerin 12. imamı olan İmam Mehdi’nin 9. yüzyılda küçük yaşta ortadan kaybolduğuna, kıyametten önce tekrar dünyaya gelerek, adaleti sağlayacağı ve İslam devleti kuracağına inanılıyor. Şiiler Hicri aylardan Şaban’ın 15. gününü Mehdi’nin doğum günü olarak kutluyor.

“SONLARI İYİ OLMAYACAK”

Konuşmasında, bazı devlet adamlarına mektup gönderdiğini ve televizyon programında dünya meselelerini tartışmaya davet ettiğini hatırlatan Ahmedinejad, ”Bu davetlere cevap vermeyenlerin sonu iyi olmayacak. Bu benim tehdidim değil, dünyanın varlığının tehdidi. Çünkü dünya her zaman zulme karşıdır” diye konuştu.

Zorba güçlerin dünyaya hakim olmaları ve imparatorluk döneminin bittiğini ifade eden Ahmedinejad, “Sizi tevhit ve adalete davet ediyoruz. Seçim yapmakta serbestsiniz. Ama biz sizin doğru yolu seçmenizi ve yok olmamanızı istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

1136000cookie-checkAhmedinejad: Marksizm tarihe karıştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.