Ahmedinejad, nükleer konusunu kapattı

İran lideri nükleer program konusunun kapandığını ve meselenin Birleşmiş Milletler’e bağlı Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun önünde olduğunu kaydetti.

İran lideri ayrıca nükleer çalışmalarının barışçı ve şeffaf olduğunu söyledi.

Ahmedinejad, kendi ifadesiyle ‘uluslararası sisteme hakim olan tekelci güçlere de eleştiriler yöneltti ve ‘Dünyaya liderlik etme gücünü kaybeden İmparatorluklar için güneşin batışı yaklaşıyor’ dedi.

İran’a yönelik olarak halihazırda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nce uygulanan bazı ekonomik yaptırımlar var.

Mahmud Ahmedinecad’a göre, uranyum zenginleştirme programı nedeniyle uygulanan bu yaptırımlar, güvenlik konseyinin kibirli ve zorba üyelerinin eseri.

Yine İran liderine göre, ‘kendilerini tanrı yerine koyan bu güçler’ uluslararası kurumları kendi çıkarları doğrultusunda kullanarak, etkisiz hale getiriyor.

Ahmedinecad’ın konuşması sırasında ad vermeden George Bush hükümetinin; insan hakları savunucusu görünüp, öte yandan da insan hakları ihlalleri yaptığını savundu.

Irak konusuna da değinen Ahmedinecad, şunları söyledi:

‘Irak, bir diktatörü devirme ve kitle imsa silahları bahanesiyle işgal edildi. Irak diktatörü, aynı işgalciler tarafından desteklenmişti, kitle imha silahı da bulunamadı. Şimdi işgale, başka bahanelerle devam ediliyor. Irak’ta insanların ölmediği, yaralanmadığı ya da yerlerinden olmadıkları bir gün geçmiyor.’ – BBC

 

1158780cookie-checkAhmedinejad, nükleer konusunu kapattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.