Ahmedinejad’ın temsilcisiyle görüştü

Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı Elysee’den yapılan açıklamada, Jacques Chirac’ın görüşmede, İran’ın nükleer dosyasında AB’nin müzakerecisi ve AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Javier Solana’ya desteğini ifade ettiği bildirildi.

Tahran’ın özel temsilcisi Haşimi Samari’nin ise görüşmeden çıkışta hiçbir açıklama yapmadığı kaydedildi.

Öte yandan Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’ndaki toplantılarda, BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyesi 5 ülke, ABD, Çin, Fransa, Rusya ve İngiltere ile daimi üye olmayan Almanya (6’lar), Tahran’ın uranyum zenginleştirmeyi geçici olarak durdurma önerisini açıklamasının ardından, bu ülkenin nükleer dosyası konusunda ortak bir tutum belirlemekte sıkıntı çekiyor. 

Batılı diplomatik kaynaklar, UAEK Yönetim Kurulu’nun, İran’ın nükleer dosyasını incelemelerinin ardından bu 6 ülkenin ortak bir açıklama konusunda uzlaşmaya varamadığını belirterek, ABD’lilerin bu konuda çok sert bir tutum izlediklerini kaydettiler.

FOTOĞRAF: Cumhurbaşkanı Jacques Chirac

AÇIK GAZETE: İsrail’in en büyük destekçilerinden olan Fransa, İran konusunda ABD ve İngiltere ile şahin grubunu oluşturarak, İtalya ve Almanya’nın görüşmelerlerden yana tavrına karşı çıkıyor.

 

1136460cookie-checkAhmedinejad’ın temsilcisiyle görüştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.