‘AİHM’in Apo kararını biz de duyardık’

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın AİHM’in Öcalan’ın yeniden yargılanmasına ilişkin kararı hakkında bilgi aldığı’ söylemişti.


Londra’daki Kürt İnsan Hakları Projesi Başkanı Kerim Yıldız, Açık Gazete’ye yaptığı açıklamada teknik olarak AİHM’nden bilgi sızdırılmasının mümkün olmadığını belirterek, “Karar henüz verilmiş durumda değil. Karar çıkmadan tartışmanın başlatılmasını anlamakta zorluk çekiyoruz” dedi.


AİHM kararının Nisan ya da Mayıs’ta çıkacağını belirten Yıldız şöyle konuştu:


“Kararın kamuoyuna açıklanmadan önce prosedür gereği taraflara bildirilmesi gerekir. Kürt İnsan Hakları Projesi avukatları ile başta Mandela’nınki olmak üzere İngiltere ve Galler Ülkesi Barosu’ndan pek çok avukat bu davada Öcalan’ı AİHM’nde savunan taraftır. Bu bağlamda AİHM’nin bizi bilgilendirmesi gerekir. Henüz bir bilgi verilmedi…”


Yıldız, Kürt İnsan Hakları Projesi olarak kararın Öcalan’ın yeniden yargılanması yönünde bir beklentide olduklarını vurgulayarak, “Öcalan yeniden kamuya açık bir mahkemede yargılanmalıdır. Burası Ankara mı, İstanbul mu, Diyarbakır mı olur bilemeyiz ama İmralı ya da benzeri bir yer olmayacaktır” dedi.

779950cookie-check‘AİHM’in Apo kararını biz de duyardık’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.