AÇIK GAZETE’DEN Teşekkür ederiz

Sevgili okurlarımız,

Sizlere kocaman bir teşekkürle yazıma başlamak istiyorum. Açık Gazete olarak TEŞEKKÜR EDERİZ. Sesimizi Van’dan duyan öğrenci kardeşimize, Zonguldak’daki sendikacı dostumuza, Antalya’daki hukukcu arkadaşlara, Diyarbakır’dan haber gönderen dostumuza… Hepinize teşekkür ederiz.

Orta Asya’dan, Avrupa’dan, ABD ve Kanada’dan bizi kutlayarak dayanışmalarını gösteren bütün okurlarımıza, tek ama tek tek teşekkür ediyoruz…

Değerli yorum ve eleştirilerinizle de bize güç verdiniz. Açık Gazete’yi hep birlikte evrensel bir gazete yapacağız. Bunu becerebiliriz.

Çünkü biz; Brezilya’da yağmur ormanlarını yakmaya çalışan alçaklara karşı mücadele eden kauçuk işlerinin, fason üreticilerce ‘telef olmuş işçi’ gözüyle bakılan tsunami depremzedelerinin, sigortası ödenmeyen basın çalışanlarının, cam buğusuna sloganlarını yazdığımız özgürlüğün, makinaların başında ter kokulu yorgunluğun, sürgündeki hasretin, cinsel tercihlerinden dolayı horlananların, Tophanenin karanlık sokaklarında koyunkoyuna yatan kirli çocukların, deri çeket giymeyi reddedenlerin, küresel ısınmanın tehdit ettiği börtü böceğin, gözü mor kadının, ‘özürlü’ diye tanımlanan engellinin gazetesiyiz…

Profesyonel gazetecilik uğraşısında öncelikle haber ve yorumu ayırıyoruz. Ajansların geçtiği ‘haber değeri olan’ haberleri önce manipülasyonlarından ayıklıyoruz. Açık Gazete olarak özel haber üretmeye de özen gösteriyoruz. Ayrıca, tercüme servisimiz netteki yabancı gazeteleri ve ajansları tarayıp bizim için ‘haber değeri olan’ haberleri topluyor…

Dünyanın her yerinden kurmaya çalıştığımız Açık Gazete ağı ile ülke gündemlerini size taşımaya çalısacağız… Açık Gazete temsilcilerimiz köşelerinde nabzını tuttukları toplumu sohbet edercesine size anlatacaklar…

İmajlarımızı umarız beğenirsiniz. İmaj Servisimiz, karikatür tadında imaj üreterek okuyucuyu gülümsetirken düşündürmeyi amaçlıyor… Karikatür sayfamızda çizgiyle de bir cephe açtık…

Köşe yazarlarımızın hepsi de kendi dallarında uzman ve hayata karşı iyiden, güzelden ve yeşilden yana duran kalemler…

“Gerçek gazeteciliği yapalım” uğraşısında hatalarımız da oluyor hani. Haberlerdeki ayrıntı eksiklikleri, imla yanlışlıkları süreç içinde en aza indirmeye çalışacağız… Okurlarımızın yanlışlıklar ve eksiklikler konusunda bizi uyarmasına gerçekten seviniyoruz… Biz sizin sesiniz olmaya çalışıyoruz, siz de bizim gözümüz, kulağımız olun lütfen…

Siz okurlarımızdan da isteklerimiz var. Yorum ve eleştirilenizle bize destek olun. Bize yazarken açıkca adınızı, soyadınızı ve e-posta adresini yazmayı unutmayınız. Okurlarımızın söyleyeceği pek şey olmalı. Yazdıklarınızı bize gönderin. “E-mektubunuz var” köşesinde yayınlayalım. En fazla iki ekran boyutunda olacak mektubunuzu logomuzun altındaki siyah şeritte yer alan “Biz” bölümündeki ilkelere uygun olarak yazın lütfen…

E-posta listenizdeki adreslere sitemizin adresini göndererek yeni okurlarımıza bizi tanıştırın. Duyarlı gazeteci dostlarınıza bizden söz edin, Açık Gazete’ye omuz vermelerini isteyin…

Sesimiz sesinizle birleştikce büyüyeceğiz ve Açık Gazete küreselleşmecilerin, tekelci medyanın uykularını kaçıracak…

1082220cookie-checkAÇIK GAZETE’DEN Teşekkür ederiz
Önceki haberGür’ün düğünü…
Sonraki haberBollywood Hollywood’a karşı
FARUK ESKİOĞLU
Faruk Eskioğlu, (1958, Akşehir) gazeteci ve yazar. 1985'ten bu yana yaşadığı Londra'dan Türkiye'deki ulusal medyaya yönelik muhabirlik, temsilcilik yaptı. Londra'da yayınlanan Türkçe toplum gazetelerinde çalıştı ve bazı gazetelerin kuruluşunda yer aldı. Halen sosyolojik değeri olan haber ve araştırmalara ağırlık veren yazar, halen 2004'te kurduğu Açık Gazete'yi (acikgazete.com) yönetiyor ve köşe yazarlığını sürdürüyor.Eskioğlu, 13'üncü yüzyılın sonunda Horasan'dan Akşehir Maruf köyüne yerleşerek tekke kuran Hasan Paşa soyundan geliyor. Hasan Paşa'nın oğlu Şeyh Hacı İbrahim Veli Sultan'ın "Mülk Allahındır" felsefesiyle Anadolu'da bir ilk sayılan kendine adına kurduğu yoksullara yardım vakfı ise halen faaliyettetir.Eskioğlu, ilk ve orta öğrenimini Akşehir'de tamamladıktan sonra 1979’da AİTİA Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’nu bitirdi. 1984’te Gazi Üniversitesi Ekonomi Fakültesi’nde "master" yaptı. THA’da gazeteciliğe başladı. Aralık 1985’te kendi deyimiyle "siyasi sürgün" olarak geldiği Londra’da ilk 2 yıl baba mesleği kasaplık yaptı. İngilizce öğrendikten sonra medya okudu. Uzun yıllar Nokta dergisi İngiltere Temsilciliği, Hürriyet Londra bürosunda habercilik yaptı. Gazeteciliğin yanısıra 1986-98 arasında grafiker tasarımcı olarak çalıştı. Ayrıca pek çok siyasi afiş ve logo tasarladı.1998’de Türkiye’ye döndü. Hürriyet Gazetesi Ekonomi Servisi’nde haberci ve star.com.tr’de ekonomi editörü olarak görev yaptı. “Basında etik ve toplam kalite yönetimi” üzerine araştırmalar yaptı, bu konudaki konferans ve panellere katıldı.Türkiye’deki 2001 ekonomi krizinde Londra’ya dönerek grafiker tasarımcılık ve gazeteciliği sürdürdü. Toplum gazetelerinden Olay’da genel yayın yönetmenliği yaptı. Londra’da ilk Türkçe internet gazetesini çıkardı ve toplum gazetelerine ilk ajans hizmeti sundu. 2004’te dünya haberleri veren acikgazete.com’u kurdu. İki ayrı toplum gazetesini yayına hazırladı. Türkiye’deki bazı tv kanallarına haber geçti, uzun süre Akşam Londra Temsilciliği’ni üstlendi.Londra'da 2004’te "İçimizden Birisi: Vanunu" başlıklı bir kısa film çekti. Londra'daki toplumu anlatması açısından bir ilk sayılan "Aşkolsun! Adı Aşkolsun" başlıklı belgesel romanı 2007’de Türkiye’de yayımlandı. Türkiye'den 150 ve Kıbrıs'tan 100 yıllık İngiltere'ye göçün anlatıldığı 3 ciltlik "Londra'da Bizim'Kiler" başlıklı araştırması 2019 sonunda çıktı. Eskioğlu’nun Su ve Defne (2004) adlı ikiz kızları bulunuyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.