Ailesi Zeydi’den haber alamıyor

Bazı kaynaklar, dövülen gazeteci Zeydi’nin bir kaburgasının kırıldığını, bacağından sakatlandığını ve sorgulanmak üzere Amerikalıların denetimindeki, havaalanı hapishanesi olarak bilinen Croper cezaevine götürüldüğünü belirtiyor. 

Gazetecinin ağabeyi Uday El Zeydi, kardeşinden böyle bir hareket beklemediklerini, televizyonda izledikleri görüntünün sürpriz olduğunu belirterek, Muntazır’ın aslında çok sakin bir insan olduğunu anlatırken, kardeşinin gazetecilik yapmaya başladığından beri çok sayıda insani drama şahit olduğunu, bu hareketinin, bütün yaşadıklarının dışa vurumu olabileceğini kaydetti. 

Zeydi’nin ayakkabılarını Bush’a fırlattıktan sonra Bush’un korumaları tarafından değil, Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin korumaları tarafından sert bir müdahaleye maruz kalmasını da eleştiren Uday El Zeydi, kardeşiyle birlikte çalışan kameramanın da olayla hiçbir ilgisi bulunmadığı halde feci şekilde dövüldüğünü belirtti. Uday El Zeydi endişesini “Kameraman bu haldeyse Muntazır ne haldedir, tahmin edin” diye dile getirdi. 

Uday El Zeydi, kardeşinin Irak halkının çektiği acıları, demokratik bir ülkedeymiş gibi ifade etmeye çalıştığını, Irak devletinin demokratik olma iddiası bulunması halinde, Muntazır’ı serbest bırakması gerektiğini söyledi. 

1183490cookie-checkAilesi Zeydi’den haber alamıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.