Açık Gazete Yılsonu Gecesi 13 Aralık’ta

Gecede Tuğba Özcivan ve Ozan Toprak ile Tuna Çoşkun eşliğinde Nihavent üyeleri sahne alacak. Ayrıca Kıbrıs kökenli sanatçı Osman Balıkçıoğlu da skeçleriyle geceye renk katacak.

“13 ARALIK’TA KİMSEYE SÖZ VERMEYİNİZ”

Açık Gazete Editörü Faruk Eskioğlu, “Açık Gazete’nin gelenekselleşen gecesi 13 Aralık saat 19’da. Yazarlarımız, okurlarımız, reklam veren iş ortaklarımız, Açık Gazete destekçileri ve meslektaşlarımızla birlikte felekten bir gün çalacağız… 13 Aralık akşamı yalnızca eğlenmek için biraraya geleceğiz ve doyasıya da eğleneceğiz… Açık Gazete geceleri aynı zamanda çok eski arkadaşların yılda bir kez de olsa görüştükleri bir etkinlik. Katılımcıların medya üyeleriyle tanıştıkları bir gece…” dedi.

Eskioğlu, bu yıl Açık Gazete’nin 10’ncu kuruluş yılı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Üniversitede öğrenciyken ‘basın öldü’ derlerdi. Asıl şimdi öldü. Türkiye’de basının iktidarın basın bürosuna dönüştürmesi, biz yurtdışındaki gazetecileri de olumsuz etkiledi. Türkiye medyasıyla ilişkilerimiz büyük ölçüde koptu. İktidarın etekleri dışındaki gazeteler direnmeye çalışıyor. Açık Gazete’de 10’ncu direniş yılında. Toplum kendi geleceği için basındaki gerçekten 4’ncü güç olmaya çalışan medyaya sahip çıkmalı.”

Açık Gazete Genel Yayın Yönetmeni Faruk Eskioğlu, “13 Aralıkta yalnızca eğlenelim” dedi…

Açık Gazete’ye destek amacıyla sahneye çıkacak sanatçıların toplumun birer değerleri olduğunu belirten Eskioğlu, “Müziğin felsefesini yapan değerli müzisyenleri Açık Gazete Gecesi’nde toplum üyeleriyle farklı bir eğlence anlayışıyla biraraya getirmeye çalışıyoruz. Ayrıca içimizden birisi olan Osman Balıkçıoğlu da bizimle olacak. Bu yıl da geceye Oakfield Solicitors, Kuzey Londra Toplum Merkezi, Levenes, Ezel Accounting ve Pegasus destek sundu. Mehmet Sümbül arkadaşımız organizasyonda orkestra şefliğini üslendi. Geceye özveriyle destek olan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GENİŞ VE FERAH MEKANDA

Eskioğlu, Açık Gazete gecelerinin bellekte kaldığını vurgulayarak, “Bu yıl gecenin yapılacağı salon Kuzey Londra Toplum Merkezi 300 konukluk ve oldukca da ferah bir mekan. Geniş bir sahnesi bulunuyor. 13 Aralık’ta kimseye söz vermeyiniz” dedi.

Tottenham’da “22 Moorfield Road, N17 6PY” adresindeki Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde 13 Aralık Cumartesi saat 19’de başlayacak geceye katılım payının yemek ve sınırsız meşrubat ile alkollü içki (şarap/bira) de dahil 25 sterlin olduğu belirtildi.

AYRINTILI BİLGİ: 07904 917 223
K. LONDRA TOPLUM MERKEZİ: 22 Moorfield Road, N17 6PY
GECEYE KATILIM ÜCRETİ: £25

***

AÇIK GAZETE İÇİN SAHNEYE ÇIKACAK MÜZİSYENLER

Nihavent korosundan Dr. Filiz Çapar solo yaparken

Nihavent: Cahit Baylav tarafından Londra’da 1999 yılında kurulan Nihavend Müzik Grubu, klasik Türk müziği icra ediyor. Baylav öncülüğünde çalışmalarını sürdüren grup, Londra’da birçok konser verdi. Nihavent son olarak Türk musikisinin Mozart’ı sayılan “Itri” ve “İstanbul Şarkıları” konserleriyle sanatseverlerin karşısına çıkmıştı.

Kıbrıslı sanatçı 2012 Açik Gazete gecesinde konuklardan büyük alkış almıştı

Osman Balıkçıoğlu: Tiyatrocu, oyun yazarı, radyo programcısı… Kıbrıs Türkçesi ve kültürünü sanatsal çalışmalarıyla yeni kuşaklara ve Londra’ya taşıyor. Kıbrıs Türk kültürünü yaymayı misyon edinmiş bir sanatçı. Toplumu eğlendirirken öğreten Hacıvat ve Karagöz geleneğinin temsilcisi. Toplum Postası’ndaki köşe yazarı… Yaşarken heykeli dikilen içimizdeki tek kişi…

Ozan Toprak pek çok enstümanı çalıyor ve beste yapıyor

Ozan Toprak: Ozan, adına uygun bir sanatçı. Çalmadığı enstüraman neredeyse yok… Yaylı tanbur, bağlama, mızraplı tanbur, bendir, nagara, ud, tar, kabak kemane, keman ve piyano… Tiyatrolardan kiliselere gelen istek üzerine pek çok müzik besteyen müzisyen, toplumsal çalışmalarıyla da tanınıyor. Toprak halen müzik eğitmeni olarak faaliyet gösteriyor.

Tuğba Özcıvan 4’ncü İngiltere Alevi FGestivali’nde…

Tuğba Özcivan: Ankara Devlet Konservatuvarını bitirdi. Opera ve koro aynı anda okudu. 8’inden bu yana piyano çalıyor. Koro yarışmalarından pek çok ödülü bulunuyor. 2007’den bu yana Londra’da yaşıyor. Müzik çalışmalarını piyano, vokal dersleri veriyor. Çocukları müzik sınavlarına hazırlıyor. Gecelerde sesiyle dikkatleri çeken sanatçı Ege ve Balkan türkilerini sahnelemek üzerine çalışıyor.

Tuna Çoşkun Turizm ve Kültür Bakanlığı adına kemanıyla Türkiye’yi temsil etmişti…

Tuna Çoşkun: İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü’nü bitirdi. Kültür Bakanlığı’nın çeşitli müzikal projelerde çalıştı. Yurtdışında önemli topluluklarla konserler verdi. Haluk Bilginer ile 7 Shakespeare Müzikali’nde birlikte çalıştı ve İstanbul Sazendeleri Topluluğu’nda görev yapıyor. Aynı zamanda keman solistliği de yapan sanatçı keman eğitimi de veriyor…

852450cookie-checkAçık Gazete Yılsonu Gecesi 13 Aralık’ta

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.