“AK Partililer bana oy versin”

Bu talep, Muş’ta seçim bürosunun açılışında konuşan cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan geldi.

“Amacımız Türkiye’de yeni bir otoriter lider yaratmak değil” diyen Demirtaş, Türkiye’nin özgürlüğe ve demokrasiye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bu nedenle Başbakan Erdoğan’ı frenleyecek birine ihtiyaç olduğunu söyleyen Demirtaş şunları kaydetti:

“Yani anavatanımızda ve topraklarımızda, özgürce yaşamaya ihtiyacımız var. Bu halkın bütün duygularını, inançlarını ve kimliklerini kucaklayacak bir cumhurbaşkanı olacağım.

Ben özellikle AK Parti’ye oy ve gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum. AK Parti’liler gerçekten Recep Tayyip Erdoğan’ı seviyorsa onun başına onu denetleyecek ve frenleyecek birini seçmeleri lazım.

Dolayısıyla AK Parti’lilerin bana oy vermesi lazım. Eminim ki her AK Parti’li artık şunu görüyor ve düşünüyor. Başbakan’ın freni boşalmış şu anda yokuş aşağı frensiz bir şekilde gidiyor. Biri onun frenine basmazsa duvara toslayacak.

O nedenle Recep Tayyip Erdoğan başbakan olarak kalacaksa ona demokrasiyi, kardeşliği, adaleti ve eşitliği hatırlatacak ve öğretecek birine ihtiyaç var. O nedenle AK Parti’liler de özgürlüğe ve barışa inanıyorsa, bizim çizgimize oy vermeleri lazım.”

Bu habere puan verin
En yüksek puan alan haberlerDüşük0.5 puan ver1 puan ver1.5 puan ver2 puan ver2.5 puan ver3 puan ver3.5 puan ver4 puan ver4.5 puan ver5 puan verYüksek

5 kullanıcıdan 3 puan.

1424900cookie-check“AK Partililer bana oy versin”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.