Akademisyenler: BÜ’de seçilen atanmıyor, atanan istifa edemiyor

Boğaziçi Üniversitesinde akademisyenler, Sosyal Bilimler Enstitüsüne atanan meslektaşlarının istifa talebinin işleme konulmamasını ve seçtikleri kişinin ise atamasının yapılmamasına tepki gösterdi.

Boğaziçi Üniversitesine atanan kayyum rektör Melih Bulu’ya karşı akademisyen ve öğrencilerin eylemleri 54. günü geride bıraktı. Bir kez daha Üstün Ergüder Meydanı’nda bir araya gelen Boğaziçili akademisyenler, rektörlük binasına sırtlarına dönerek kayyum rektörün istifasını istedi, “Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz” dedi. Akademisyenlerin açıklamasına destek veren öğrenciler de “Kayyum rektör istemiyoruz” sloganını attı.

ZORLA ATAMAYA İSTİFA ENGELİ
Akademisyenler bu hafta yaptıkları açıklamada, Sosyal Bilimler Enstitüsüne kendi iradesi dışında atanan meslektaşlarının istifa talebinin bir aya yakın süredir işleme konulmazken demokratik yollarla seçtikleri enstitü müdürünün ise atamasının yapılmamasına tepki gösterdi. Ayrıca seçilen mühendislik fakültesi dekanın atamasının da yapılmadığını dile getiren akademisyenler “Atanmış rektör, üniversitemizim teamüllerine aykırı olarak atanmış hukuk fakültesi dekanını üniversite yönetim toplantısına katmakta bir beis görmemiştir” dedi.

Demokratik irade ve sandığa her fırsatta vurgu yapan siyasi iktidardan aldıkları ilhamla demokratik hakları için mücadeleye devam edeceklerini bildiren akademisyenler “Atanmış rektör, rektör yardımcıları ve atanmış hukuk fakültesi dekanını istifaya davet ediyoruz. Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz” çağrılarını yineledi.

Üniversite kampüsü ve Hisarüstü Mahallesi’nin polis ablukasında tutulmasına tepki gösteren akademisyenler “Tutuklu ve ev hapsinde tutulan tüm öğrencilerimizin serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

2496110cookie-checkAkademisyenler: BÜ’de seçilen atanmıyor, atanan istifa edemiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.