Akşahin TRT2’de Yeni Oluşum’u anlattı

BABİK Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk İngiliz Sanayi ve Ticaret Odası’nın Avrupa – Türkiye İlişkilerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olan Akşahin, aynı zamanda Türk İşadamları Dernekleri Avrupa Federasyonu Başkan Yardımcısı ve İngiltere Temsilcisi, Açık Gazete Danışma Kurulu üyesi…


TRT’NİN KONUĞU


TRT’nin 6 bölüm olarak yayınlamaya başladığı yönetmenliğini İsmail Çoruh’un üslendiği Yeni Çağ’ın 3’ncü bölümünde Akşahin konuk edildi.


Küreselleşme sürecinde azınlık toplumlarının kendi kültürlerini korumak için gösterdikleri çabaların ele alındığı bölümde Devlet Üstün Hizmet Madalyası sahibi Akşahin’in bu konudaki çabaları anlatıldı.


Akşahin, içinde bulunduğumuz yüzyıla sivil toplumun damgasını vuracağını belirterek, küreselleşme sürecinde baskın kültürün diğer kültürlerin renklerini soldurmaması için örgütlenmek gerektiğini söyledi.


YENİ OLUŞUM


“Sivil toplumun içinde yaşadığımız yüzyıla damgasına vuracağını her fırsatta dile getiriyorum. Demokrasinin kökleşmesi ve kesintiye uğratmak isteyenlere geçit vermemesi için sivil toplumun varlığı çok önemli. Çağdaş insan yönetime katılarak kendi yazgısını iktidarları yönlendiren çıkar gruplarına bırakmayacaktır” diyen Akşahin şöyle konuştu:


“İngiltere’deki deneyimlerimi taşıyacağım çağdaş bir sivil toplum modeli olarak Yeni Oluşum’dan yine daha önceki yazılarımda söz etmiştim. Yeni Oluşum, etnik, din, ırk, yöre ve cinsel ayrımcılık yapmadan da bu tür gençleri de çatısında toplayacak… Yeni Oluşum’da balık tutmayı öğrenecek gençler çevresine de öğrendiklerini yaygınlaştıracaklar. Yoksulluğun bir yazgı olmadığını da öğretecek olan Yeni Oluşum gençleri küreselleşmenin renklerimizi soldurmasına karşı çıkarken evrensel değerlere de sahip çıkacak.”


FOTOĞRAF: TRT çekim yaparken, Turgut Akşahin (oğlu) Emre Akşahin (torun) ve Ziya Akşahin…

801080cookie-checkAkşahin TRT2’de Yeni Oluşum’u anlattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.