‘Çakal Carlos’ Fransa’dan davacı

Asıl adı İliç Ramirez Sanchez olan Çakal Carlos, Sudan’da 1994 yılında dönemin Fransız istihbarat başkanı tarafından bulunmuştu.

Carlos’un avukatı, ortaya çıkan yeni kanıtlara göre, müvekkilinin Fransız yetkililer tarafından yabancı bir ülkeden yasadışı bir şekilde kaçırıldığını öne sürdü. Carlos iki istihbaratçı ve bir muhbirin öldürülmesine karıştığı gerekçesiyle ömür boyu hapis cezası almıştı.

Venezuela vatandaşı Çakal Carlos’un şikayet dilekçesi, ocak ayında Fransız bir istihbarat yetkilisinin bir gazeteye verdiği mülakata dayanıyor.

Le Figaro gazetesine konuşan general Philippe Rondot, kariyer geçmişinden söz ederken Çakal Carlos’un yakalanmasındaki katkılarını da anlattı. Rondot, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve İçişleri Bakanı Charles Pasqua’yı arayıp başarısı konusunda bilgilendirdiğini söyledi.

Carlos’un avukatı Isabelle Coutant-Peyre, Rondot’un rolünden hep şüphelendiklerini söyledi. Peyre, ”Somut olarak ilk kez Rondot kendisinin de kaçıranlar arasında olduğunu doğruluyor” dedi.

ÇAKAL’IN EYLEMLERİ

56 yaşındaki Carlos, bazı suikastlar, rehin alma olayları ve bombalı saldırıların arkasındaki isim olmakla ün yapmıştı.

Çakal 1970 ve 80’li yıllarda, çok sayıda bombalı saldırı ve eyleme imza atmıştı.

Bunların en önemlisi hiç kuşkusuz Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü OPEC’in 1975’te Viyana’daki bir toplantısı sırasında, petrol bakanlarının kaçırılmasıydı. (BBC)

 

1131150cookie-check‘Çakal Carlos’ Fransa’dan davacı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.