Akar: Virüse karşı TSK’da izinler kaldırıldı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Bakan Yardımcıları Muhsin Dere ve Alpaslan Kavaklıoğlu ile dün ASELSAN’ı ziyaret etti.

Akar, konuşmasının bir bölümünde, son günlerin önemli konu başlıklarından biri olan yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını karşısında alınan tedbirlere de değindi.

Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bu konuda ciddi tedbirleri aldıklarını ifade eden Akar, “Karargah ve birliklerimizde çeşitli korunma tedbirlerini hayata geçirdik. Yurtdışı temasları ile heyetlerimizin yurtdışına gidişlerine kısıtlama getirdik. Toplantı ve toplu faaliyetlerde de kısıtlamaya gittik. Okullar ve eğitim merkezlerindeki öğrenci ve kursiyerlerle birlikte askerlerimiz de belli bir süre hafta sonu izne çıkmayacak. Ayrıca TSK’da el sıkışmayı da bir süreliğine durdurduk.”

Sözlerinin sonunda ülkemizin ve asil milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı için canlarını feda eden tüm şehitlere rahmet, gazilere şifa dileyen Akar, “Karada, denizde ve havada yurt içinde ve sınır ötesinde zorlu hava ve arazi şartlarında görevlerini büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla yürüten kahraman silah ve mesai arkadaşlarıma da sağlık, esenlik içinde kazasız, belasız, hayırlı, başarılı görevler dilerim” ifadeleriyle tamamladı.

TOKALAŞMA YOK

Akar ve TSK Komuta Kademesi daha sonra tesislerde gezerek faaliyetleri yerinde inceledi.

Öte yandan Akar ve TSK Komuta Kademesi, ASELSAN’a ayrı makam araçları yerine özel bir minibüsle geldi. Akar araçtan inişinde kendisini karşılayan heyetle tokalaşmak yerine yeni tip corona virüs karşı alınan tedbirler kapsamında uzaktan selamlaşmayı tercih etti.

2395870cookie-checkAkar: Virüse karşı TSK’da izinler kaldırıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.