Akdağ: Yabancı hekimde ısrarlıyız

Akdağ, ”Katıldığımız noktalar ve katılmadığımız noktalar olabilir. Hükümetimiz bu dönüşüm programını gerçekleştirmeye kararlıdır” dedi.


Recep Akdağ Burdur’da Akdağ, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, yabancı hekim çalıştırılmasıyla ilgili yasayı TBMM’ye geri göndermesiyle ilgili sorular üzerine, veto gerekçelerini inceleme fırsatı bulamadığını kaydederek, ”Bunların resmen bildirilmesi lazım. Biz de inceleyeceğiz, hukukçularımız da inceleyecek. Katıldığımız noktalar ve katılmadığımız noktalar olabilir. Gerekçeleri kendim de inceleyeceğim” dedi.


Bir gazetecinin, veto kararındaki yabancı hekimlerin istihdam ve dil sorunlarıyla ilgili ifadeleri hatırlatması ve, ”Siz de bu endişeleri taşıyor musunuz?” sorusu üzerine Akdağ, ”Hükümetimiz, bu dönüşüm programını gerçekleştirmeye kararlıdır. Biz işimizi yapıyoruz. Dolayısıyla şöyle yorumlanmış, böyle yorumlanmış, bunlar bizi çok da doğrusu meşgul etmiyor. Yorumlar, hele hukuk dışı yorumlar varsa, bunlar bizim için hiç önemli olmayacaktır. Ama incelemeden de hiçbir şey söyleyemem”diye konuştu.


 

1039660cookie-checkAkdağ: Yabancı hekimde ısrarlıyız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.