Akkuyu da “Milletin a… koyacağız” diyene

Rusya tarafından Mersin’e yaptırılacak olan Akkuyu Nükleer Santrali’nin denizhidroteknik yapılarının anahtar teslimi projelendirilmesi ve inşası ihalesini Cengiz İnşaat kazandı.

İnternete düşen 17-25 yolsuzluk tapelerinde ‘Bu milletin a… koyacağız’ diyen Mehmet Cengiz büyük tepki çekmişti.

Akkuyu Nükleer Santrali deniz hidroteknik yapılarının “anahtar teslimi” projelendirilmesi ve inşası ihalesine ilk aşamada Özaltın İnşaat, Tekfen İnşaat ve Tesisat AŞ, STFA-Makyol-Rönesans Konsorsiyumu, Nurol İnşaat ve Ticaret, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ, IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret ve Doğuş İnşaat ve Ticaret AŞ olmak üzere 9 firma teklif verdi.

Santralin hidroteknik yapıları için, STFA-Makyol-Rönesans Ortak Girişim Grubu, Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ, Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ ve IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ’den tekrar teklif alındı.

Akkuyu Nükleer AŞ’nin satın alma komisyonu kararına göre, Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Akkuyu NGS deniz hidroteknik yapılarının anahtar teslimi projelendirilmesi ve inşası konulu iş ve hizmetleri gerçekleştirecek olan tedarikçi olarak seçildi.

İhale konusu işler arasında Akkuyu Nükleer Santrali’nin limanı ve diğer hidroteknik yapılarının projelendirilmesi ve inşası bulunuyor.

1449740cookie-checkAkkuyu da “Milletin a… koyacağız” diyene

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.