Akıl hastası Türk’ün trene ittiği adam öldü

Londra Polisi’nin açıklamasına göre; 7 Temmuz günü saat 6 dolayında Highbury & Islington metrosu Victoria hattında metro bekleyen kalabalık arasındaki 50 yaşlarındaki bir şahıs aniden metronun vogonları arasına itildi. Olay sırasında yaşamını yitiren şahsın İrlandalı olduğu ve kimlik tesbiti için ailesinin beklendiği belirtildi.


Polis bulgularına göre trene itilen şahıs ile portakal rengi tişört giyen 20’li yaşlardaki sanığın aynı anda platforma geldiği saptadı. Polis ayrıca olaya en yakın vagonda oturmakta olan 20’li yaşlarda kahverengi saçlı bir kadının da tanıklığı için arandığını söyledi.


Araştırmalar sonunda, görgü tanıklarınca metroda kovalanan sanığın kaçmayı başardığı saptandı. Cadde ve sokaklardaki kapalı devre kameraların da yardımıyla zanlı Mehmet Bala, tedavi gördüğü Homerton Hastanesi’nde yakalandı. Bala çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.


British Transport Police Müfettişi Paul Crowthen, feci olayın görgü tanıklarının polise başvurmasını isteyerek, “Platformun en kalabalık olduğu saatlerde yüzlerce insan arasında böyle bir olay olması şok edici…” diye konuştu.


METRODA SARI ÇİZGİDEN ÖTEDE DURUNUZ


British Transport Police’in açıklamasında 2002’de de uyuşturucu mübtelası Stephen Soans-Wade’in Fransız Güvenlik Görevlisi Christophe Duclos’u (37) Mile End’de trene itmiş ve yargılama sonunda da yaşam boyu hapis cezasına çarprılımıştı. 2003’te de Christopher Studders Euston’daki Northern Line’da iki kadını trene iterek öldürmeye çalışmış ve yaşam boyu tedavi altında tutulması kararlaştırılmıştı.


Uzmanlar ruh hastalarının metroda ölümlere yol açabilecek saldırılarda bulunabileceğini vurgulayarak, güvenlik amacıyla platformlardaki sarı çizgiden ötede durulması gerektiğini belirttiler.
 

792730cookie-checkAkıl hastası Türk’ün trene ittiği adam öldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.