Açıklayamaz! Açıklayamaaaz!

Başbakan“Hani bazı gazetelerde haberler duyuyorsunuz ya… Bu haberleri yapan gazetelere tekrar hatırlatıyorum; bu haberleri yapmanızın gerçek sebebini açıklayacağım günler yaklaşıyor” dedi.


Erdoğan, Kastamonu-Ilgaz Bölünmüş Devlet Yolu, Organize Sanayi Bölgesi, Kepez Eğitim Merkezi, Taşköprü Adliye Binası ve İnebolu Su Ürünleri Fakültesinin açılışları ve TOKİ konutlarının anahtar teslimi için Kastamonu’da düzenlenen ortak törene katıldı.


Nasrullah Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan Erdoğan, Hükümetin icraatlarını anlattı. Gece gündüz demeden ülke için çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, Türkiye’nin kalkınmasından rahatsız olanlar olduğunu belirtti.


Ülkenin kazanmasıyla milletin de kazandığını kaydeden Erdoğan, hizmeti halk için yaptıklarını söyledi. Erdoğan, “Tayyip Erdoğan bugün var, yarın yok. Millet bize ‘orada kalmalısın’ dediği kadar biz kalırız” dedi.


Milletin gerçekleri gördüğünü ve demokrasinin güzelliğinin bu olduğunu kaydeden Erdoğan, “Millet kal derse kalırız, git derse gideriz” diye konuştu.


Erdoğan, güneşin balçıkla sıvanamayacağını belirterek, AK Parti’nin nasıl bir Türkiye devraldığının ortada olduğunu ifade etti. Erdoğan, iktidara geldiklerinde, IMF’ye olan borcun 23.4 milyar dolar olduğunu, bu rakamın şu anda 11.5 milyar dolara indiğini anlattı. Şu ana kadar IMF’ye 12 milyar dolar ödeme yapıldığını belirten Erdoğan, ”Yolsuzlukların olduğu bir hükümet olsaydık bunu nasıl ödeyebilirdik” dedi.


İşin bereketinin burada olduğunu belirten Erdoğan, AK Parti Hükümetinin bereketli bir hükümet olduğunu dile getirdi.


“GAZETELERE TEKRAR HATIRLATIYORUM; AÇIKLAYACAĞIM…”


Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:


“Hortumcular rahatsız oldukları için feryat ediyorlar. Hani bazı gazetelerde haberler duyuyorsunuz ya… Bu haberleri yapan gazetelere tekrar hatırlatıyorum; bu haberleri yapmanızın gerçek sebebini açıklayacağım günler yaklaşıyor. Bunu açıklayacağım.


Benim İstanbul Belediye Başkanıma yönelik yapmış olduğunuz bu olayların arkasında nelerin yattığını da çok iyi biliyorum. Bunu da açıklayacağım. Bunu açıklayacağım zaman millet zaten sizi yerleştireceği yeri çok iyi biliyor.


Kendi menfaatlerinizin, gayri meşru menfaatlerinizin önü kesildi diye bu haberleri yaptığınızı millete anlatacağım. Hangi dosya, hangi talebiniz geri çevrildi diye bu haberleri yapıyorsunuz? Bunlar çıkacak meydana.”


“O ANI BEKLİYORUZ…”


Yapılması gereken bütün ihalelerin devlet ve belediyeler tarafından yapıldığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:


“Binlerce, on binlerce ihale yapılıyor. Hatta onların içerisinde hatalar da olabilir. Ama kalkıp da sadece ‘menfaatlerimiz kesiliyor, hortumlarımız kesiliyor’ diye belli bir yere odaklama yaparsanız bize bunları açıklamak düşer ve onu yapacağız. Ama, bir meyve ham iken yenilmez, yazıktır. Süresi geçtikten sonra da yenmez, çürüktür. Ya tam olduğu anda alacaksınız ki, tadına eresiniz. Biz o anı bekliyoruz. O an geldiği zaman onu da açıklayacağız.


Bana, ‘Açıkla şunları’ diyorlar. Açıklayacağım, zamanı var. Bu işin erbabı olarak da iyi biliyorum. Zamanı geldiğinde onu açıklayacağım. Onları açıklamayacağız da neyi açıklayacağız?


Bu tür fırsatları kollayanlar bugün için kazandıklarını zannederler. Ama yanlış yapıyorlar. Bu ülkeye zarar vermeye kimsenin hakkı yok. O eski alışkanlıklardan artık vazgeçin. Kazanırken, adil kazanın. Kazanırken, kanaat sahibi olun. Öyle 1’e 100, 1’e 50… Bu tür kazanma devirleri bitmiştir.


Bu ülke kalkınacaksa, hep beraber kalkınacak. Ne olacak? Milyarlarca, trilyonlarca doların olsa ne yazar? Yarın sen de o mezara gideceksin. Gök kubbede hoş bir seda bırakmak… Önemli olan bu. Şair diyor ki: Baki kalan bu kubbede, hoş bir seda imiş meğer… Mesele bu. Ölür gidersin. Ardından dualar mı, beddualar mı geliyor? Bu çok önemli. Mesele bu.”


Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin şantiyeye döndüğünü de belirterek, konut sektöründe büyük bir büyüme yaşandığını anlattı. Çimento fiyatlarındaki artışa da değinen Erdoğan, “Bunun da üzerine gideceğiz, ama sabırlıyız” diye konuştu.


“ATEŞİN DURDURULMASINI İSTEDİK”


Konuşmasında Ortadoğu’daki gelişmeleri de değerlendiren Erdoğan, ”Ortadoğu’daki gelişmeler bizi üzüyor. Şu anda Gazze yanıyor. Buna biz olumlu bakamayız” dedi.


Filistin ve İsrailli yöneticilerle telefonla görüşmesinin adından bugün de ABD Başkanı George W. Bush ile telefon görüşmesi yaptığını kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:


“Bu görüşmemizde bu ateşin durdurulmasını istedik. Bizler Türkiye olarak ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya hazır olduğumuzu söyledik. Yeter ki, bu ateş sönsün dedik. Aksi takdirde barışı isteyenler başarısızlığa uğrar, terörü isteyenler galip gelir. Teröre insanlığı kurban etmemeliyiz. Artık kan ve ölümü görmek ve duymak istemiyoruz.”

1031720cookie-checkAçıklayamaz! Açıklayamaaaz!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.