“İAKM-Cemevi’ne sahip çıkınız”

İAKM-Cemevi, ilk genel halk toplantısını pazar günü yaptı. 16. Dönem İAKM Yönetim Kurulu Başkanı İsrafil Erbil, toplantıda kurumun içinde bulunduğu mali durum hakkında bilgi vererek üyelerin kuruma daha çok sahip çıkmaları ve destek vermelerini istedi…

İAKM ve Cemevi Yönetimi, göreve başladıktan sonra ilk genel üye toplantısını pazar günü kendi mekanında gerçekleştirdi. Üye olmayanların da katılımına açık olan toplantıya yoğun ilgi dikkati çekti.

Yönetime geldikleri 3 hafta boyunca yapılanlar hakkında bilgi veren Başkan Erbil, özellikle şu konuları değindi:

– İAKM ve Cemevi’nde yönetimler geçicidir, kurumun gerçek sahipleri üyelerdir. Üyeler kuruma sahip çıkmalı, yapılan çalışmalara aktif olarak katılmalı, eleştirme ve hesap sorma haklarını kullanmalıdır. Üyelerin demokratik katılımı ve denetimi olmazsa yönetimlerin yanlış yapma ihtimalleri daha yüksek olmaktadır.

– Geçmişte yapılanlardan ders alarak, gelecekte yapacaklarımızı birlikte planlamalı ve gerçekleştirmeliyiz. Sorunlarımızı tartışmalı ve çözüm yolları bulmalıyız. Farklı görüşlerimizin olması ve bu görüşlerin tartışılması, bizim zenginliğimiz olmalı, birlik ve beraberliğimizin önünde engel haline gelmemelidir.

– Çocuklara, gençlere ve yetişkinlere yönelik eğitim etkinliklerimiz başlamıştır. Yetişkinlerin çalışmalara ve eğitim etkinliklerine katılmalarını ve çocuklarının da katılmasını sağlamalarını bekliyoruz.

– Perşembe akşamları Alevilik ve Cem sohbetleri, Cuma akşamları birlik sohbetleri yapılacaktır, tüm üyelerimizin ve ilgi duyan canların katılmasını bekliyoruz.

– Cenazelerimizin yıkanması, kaldırılması ve Türkiye’ye gönderilmesiyle ilgili sorunlarımız var. Yetkililerle görüşmeler yapıyoruz, bu sorunların kısa sürede çözülmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

– Üyelerimizin eğitim, sağlık, konut gibi sorunlarının çözümüne katkıda bulunmayı, danışmanlık hizmetlerini geliştirmeyi, en önemli görevlerimiz arasında sayıyoruz.

– Gençlerimiz için eğitim çalışmalarının yanında spor, kültür ve sanat etkinlikleri düzenlemeyi planlıyoruz.

– Kadınlar için de eğitim etkinlikleri, ayrıca kültür ve sanat etkinlikleri hazırlıyoruz.

– 8 Kasım 2009’da, İstanbul Kadıköy’de yapılacak olan Alevi mitingine, yöneticilerimizden ve üyelerimizden katılanlar olacaktır. Bu mitinge katılımın ve desteğin mümkün olduğunca geniş olmasını önemsiyoruz, çünkü bu mitingi düzenleyen Aleviler, yalnız kendi haklarını değil, tüm insanların haklarını savunuyorlar. Tüm insanlar için demokrasi, insan hakları, eşit haklı yurttaşlık, gerçek anlamda laiklik, düşünce ve inanç özgürlüğü taleplerinin dile getirileceği mitinge, olanakları elverişli olan tüm canların katılmasını öneriyoruz.

– İAKM ve Cemevi’nin üye sayısını artırmak için üye olma özelliklerine sahip olan tüm canların, üyellik başvurusu yapmalarını bekliyoruz.

– Tüm üyelerimizin ve duyarlı canlarımızın katılımını, eleştiri ve çözüm önerilerini bekliyoruz.

İAKM ve Cemevi üyeleri: Üye olmak kolaylaşsın

İAKM ve Cemevi’nin bazı üyeleri, yeni yönetimin yaptığı ilk halk toplantısında geçmişte üyelik bazı üyelik başvurularının kabul edilmediğinden yakınarak kolay üyelik istediler.

Başkan İsrafil Erbil’in konuşmasından sonra söz alan üyeler de birlik olmanın önemi ile üyelerin görev ve sorumluluklarına değinerek, “demokratik katılımın sağlanarak sorunların çözülebileceği” konusunu savundular.

“Üye sayısının artırılması, her üyenin bu konuda görev alması ve yakınlarını kuruma getirip üye yapılması” da öneriler arasında yer aldı. Ayrıca söz alan bazı konuklar da üyelik başvurularının zorluklarından, geçmişte bazı üyelik başvurularının kabul edilmediğinden yakındılar. Yeni yönetimin yaklaşımını güven verici bulduklarını ve üyelik başvurusu yapacaklarını belirttiler.

Yaklaşık olarak üç saat süren toplantı, birlik ve beraberlik temennileriyle sona erdi.

826210cookie-check“İAKM-Cemevi’ne sahip çıkınız”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.